Осем кандидати за шеф на БНТ ще изслуша Съветът за

...
Осем кандидати за шеф на БНТ ще изслуша Съветът за
Коментари Харесай

СЕМ изслушва днес и утре кандидатите за шеф на БНТ -

Осем претенденти за началник на Българска национална телевизия ще изслуша Съветът за електронни медии през днешния ден и на следващия ден. Всеки от кандидатите да ръководят Българска национална телевизия ще разполага с до 85 минути, чуванията са обществени. 

Концепциите си през днешния ден ще представят телевизионния публицист Сашо Диков, следван от някогашния основен юрист на Българска национална телевизия и някогашен шеф на правна дирекция в БНР Ирина Величкова, спортния публицист Сашо Йовков и члена на управителния съвет на Българска национална телевизия Василена Матакева. Утре е ред на настоящия общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, на някогашния началник на новините настоящите излъчвания на Би Ти Ви Венелин Петков, на шефа на Радио Кърджали Красимир Ангелов и доцент Светлана Божилова от Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет. 

Изборът на новия началник на малкия екран ще бъде в сряда. 

Главният секретар на Съвет за електронни медии Емилия Станева изясни, че всеки претендент ще има до 15 минути за показване на концепцията, по-късно членовете на Съвет за електронни медии ще задават въпроси в границите на 25 минути, а за отговори са планувани 20 с опция за удължение с още 10 минути, най-после са въпросите от чиновници на Българска национална телевизия.  

Изслушванията ще се излъчват по Българска национална телевизия 2, като в залата ще бъдат допускани и публицисти и външни лица, оповестиха от Българска национална телевизия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР