Осем големи играчи в утвърдения финансов сектор постигнаха споразумение за

...
Осем големи играчи в утвърдения финансов сектор постигнаха споразумение за
Коментари Харесай

Топ банки и компании от Уолстрийт глобени за манипулиране на цени

Осем огромни играчи в одобрения финансов бранш реализираха съглашение за споразумяване на разногласия в размер на $68 милиона след продължителна правосъдна борба, траяла съвсем 10 години и включваща изказвания за фиксиране на цени.

В съглашението вземат участие Bank of America, Barclays Capital Inc., BMO Financial Corp., William Blair & Co. LLC, Citigroup Inc., Fifth Third Bancorp, JPMorgan Chase & Co. и Morgan Stanley.

Те бяха упрекнати в нелегално съдействие за изкуствено завишаване на лихвените проценти на избрани общински облигации, което е попречило вложителите да ги изплатят против пари в брой.

Първоначално планувано за 7 август, правосъдното произвеждане беше предотвратено, защото арбитър Томас Донъли издаде изключителна заповед, поискана от обвинените в интерес на съглашението.

По време на чуването в понеделник юристите, представляващи фонда Edelweiss, адресант на сигнала в правосъдното дело против банките от 2014 година, обявиха , че заслужават съглашение в размер, два пъти по-голям от контрактуваната сума.

Съдия Донели обаче предложи на ищците да показват причините си по отношение на размера на съглашението на брифинг, плануван за 15 септември.

До момента банките не са коментирали случилото се.

Според Елиът Стайн, анализатор в Bloomberg Intelligence, контрактуваното съглашение е почти една пета от в началото поисканите от ищците $349 милиона компенсации.

Този резултат се смята за удобен за банките ответници, изключително когато се разпредели сред осемте институции.Той също по този начин демонстрира, че банките могат да се оправят с сходни каузи по Закона за подправените искове в Калифорния, Ню Йорк и Ню Джърси, в случай че не съумеят да завоюват някои от останалите си защитни средства.

Това съглашение е последното от поредицата финансови наказания и правни проблеми, пред които са изправени обичайните финансови институции.  

По-специално, JPMorgan се приближава до общо $39 милиарда под формата на санкции, наложени от американски регулаторни органи, правоприлагащи организации и правосъдни каузи, свързани с антиконкурентни практики, злоупотреби с скъпи бумаги и други нарушавания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР