Осем години различни директори на Областната дирекция на МВР-Благоевград ползват

...
Осем години различни директори на Областната дирекция на МВР-Благоевград ползват
Коментари Харесай

Потрес: Полицейски шефове карат 8 г. иззет джип като служебен

Осем години разнообразни шефове на Областната дирекция на МВР-Благоевград употребяват като длъжностен конфискуван непознат джип. През октомври м. година съдът е постановил автомобилът да се върне на притежателя Димитър Чонгов от село Ново Лески, само че до момента това не е станало.

" Предприети са организационни ограничения за фактическото предаване на колата на господин Чонгов ", бе сбитият коментар на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Сагата с " Тойота ланд краузер " стартира в далечната 2008 година Тогава Чонгов купува колата с нотариално удостоверен контракт и я записва в КАТ, заявява я пред данъчните органи. Година по-късно тя е конфискувана поради формирано досъдебно произвеждане, че на неустановена дата, на неустановено място, незнаен причинител е заличил идентификационния номер, а колата е била предмет на закононарушение, само че не е ясно кой е причинителят. Разследването е било спряно поради неустановяване на причинителя на нарушаването. За първи път през 2011 година притежателят желае от прокуратурата да му върне автомобила, само че получава отвод. От 2015 година " Тойота " -та се употребява като длъжностен автомобил от шефовете на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР