Осем души загинаха, докато пиеха домашно приготвен алкохол в иранския

...
Осем души загинаха, докато пиеха домашно приготвен алкохол в иранския
Коментари Харесай

Осем души в Иран загинаха при пиене на домашен алкохол, 30 души се оказаха на диализа

Осем души починаха, до момента в който пиеха домашно подготвен алкохол в иранския град Бандар Абас, оповестиха локалните медии.

Други 51 души попаднаха в болница поради алкохолно отравяне, сподели доктор Фатеме Норузиан. Седемнадесет са в сериозно положение и са в интензивно поделение, а 30 са на диализа, пишат медиите.

Полицията заяви, че е арестувала осем души по съмнение в произвеждане и разпространяване на алкохол. А точно в тази страна производството, продажбата и пиенето на алкохол е строго неразрешено, като се изключи някои религиозни малцинства, проучват медиите.

Наказанието за пиянство на алкохол е 80 удара с бич.

Властите в Бандар Абас към момента не са разпознали токсичното вещество, намерено в домашния алкохол, само че през последните години се оповестява, че стотици иранци са умряли след пиянство на питиета, съдържащи смъртоносно равнище на метанол.

Поради неправилното разбиране, че пиенето или гаргарата с алкохол може да предотврати заразяването с Covid-19, отравянето с метанол се усили при започване на пандемията в Иран, съгласно известия на локалните медии.

Припомняме, че през април 2020 година Министерството на здравеопазването заяви, че над 500 души са умряли от алкохолно отравяне за интервал от три месеца, а 5000 души са се нуждаели от лекуване.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР