Осем души бяха убити и 14 ранени при стрелба снощи

...
Осем души бяха убити и 14 ранени при стрелба снощи
Коментари Харесай

Задържаха нападателя от масовата стрелба в Сърбия, при която загинаха осем души

Осем души бяха убити и 14 ранени при пукотевица нощес край град Младеновац, намиращ се на към 60 километра от столицата на Сърбия Белград. Нападателят У.Б. (21 г.) е арестуван след огромно полицейско гонене, удостоверяват от Министерство на вътрешните работи на западната ни съседка. Заподозреният е задържан в покрайнините на Крагуевац.

" Той е обвинен за убийството на осем души и раняването на 14 с огнестрелно оръжие нощес. Пострадалите са настанени в лечебни заведения. Полицията продължава работата по изясняване на всички обстоятелства и условия по това събитие ", оповестиха от сръбското Министерство на вътрешните работи.

В продължение на часове членове на специфичния антитерористичен отдел и полицейската интервенционна бригада са претърсвали къща по къща в региона на три села в община Младеновац, оповестява RTS.

Според Танюг издирването е включвало няколко села към Дубна - Шепшин и Мало Орашие, като патрули са обикаляли на всички места, спирайки коли, в случай че виждат нещо подозрително.

До 9 часа сутринта българско време стрелецът към момента се търсеше от полицията , а в района беше разгласен проект " Вихър ". Според източници на " Вечерне новости " обвиненият е бил обграден, само че не се е предал на полицията и стрелял по служителите на реда.

В сряда 13-годишен възпитаник простреля 8 свои връстници и охранител в начално учебно заведение в Белград, нахлуване, което шокира балканската страна. През април 2013 година селяндур в същата община Младеновац простреля 13 родственици и съседи.

По неофициална информация от болничното заведение в Смедерево там са превозени 10 души, четирима от които са умряли от раните си. Трима души са били оперирани, двама са в устойчиво положение, до момента в който един към момента е в интервенция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР