Осем човека, в това число и трима германци, са арестувани

...
Осем човека, в това число и трима германци, са арестувани
Коментари Харесай

Само осем са арестувани след Наполи – Айнтрахт

Осем индивида, включително и трима германци, са задържани по отношение на насилието по улиците на Неапол нощес в часовете преди и по време на мача Наполи – Айнтрахт (Франкфурт) от Шампионската лига.

Той добави, че може да последват и още арестувания на лица, свързани с безредиците в центъра на града, които започнаха ден преди мача и с присъединяване на последователи и на двата тима. Също по този начин е ясно, че стотици почитатели са били регистрирани – със свалени персонални данни от органите на реда в дните преди мача. А също по този начин няколко стотин ентусиасти от Франкфурт дойдоха в града, макар възбраната им да участват на трибуните. Както е известно, градската администрация и клубът Наполи се взеха решение на тази стъпка с цел да предотвратят произшествия, продължение на конфликтите от първата среща.

Основната част от конфликтите бяха преди срещата, която приключи 3:0. Според италиански медии обстановката ескалира, когато почитателите от Франкфурт си направиха шествие през града и скандираха провокации към тези на Наполи. Напълно предстоящо, домакините не им останаха длъжни и нападнаха германците, както и съпътстващите ги сили на полицията.

Джулиани добави, че от тази офанзива двама офицери са потърпевши – с пострадвания и порезни рани, като са били ударени със столове по главите и телата, а също по този начин и в борбата са употребявани маси от кафенетата и заведенията за хранене по улиците, както и пиротехника. Една кола също е попаднала на пътя на борбата и е неизползваема.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР