Осем австралийски деца и внуци на двама загинали бойци на

...
Осем австралийски деца и внуци на двама загинали бойци на
Коментари Харесай

Австралия върна деца и внуци на убити бойци на Ислямска държава в Сирия

Осем австралийски деца и внуци на двама починали бойци на " Ислямска страна " отпътуваха от Сирия за Австралия, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки изказване на австралийския министър председател Скот Морисън.

Осемте деца са поверени на грижите на държавни чиновници, добави Морисън, който отхвърли да разкрие самоличността им, или по кое време ще дойдат в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според медиите в Австралия се завръщат пет деца и внуци на родения в Сидни джихадист Халед Шаруф, против който имаше постановена присъда, както и три деца на боеца на ИД Ясин Ризвик, родом от Мелбърн. Двамата мъже и съпругите им са починали в конфликтната зона.

Вчера децата са били отведени в Ирак от филантропична организация, заяви в. " Острелиън ".

Децата не могат да бъдат държани виновни за закононарушенията на родителите им, акцентира Морисън. Той добави, че те ще получат помощ за интеграцията си в Австралия. " Те са получили ужасяващ старт в живота в резултат на потресаващите решения на родителите си. Те ще намерят дом в Австралия и съм сигурен, че ще бъдат признати от австралийците и вследствие на това приемане ще живеят щастливо ", акцентира министър председателят. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР