Осем антивирусни лекарства, използвани от лекарите за други щамове на

...
Осем антивирусни лекарства, използвани от лекарите за други щамове на
Коментари Харесай

Лабораторни данни: Осем лекарствени вещества действат и срещу Омикрон

Осем антивирусни медикаменти, употребявани от лекарите за други варианти на ковид, се оказаха ефикасни и при лекуването на инфектираните с Омикрон, заяви сп. Cell Research, като се базира на резултатите от проучвания, извършени от учени от университета в Кент и университета Гьоте във Франкфурт. Един от създателите на публикацията е българка - Деница Бойкова, която е вирусолог в Университетската болница на университета " Гьоте ".

Проучване на клетъчни култури (т.е. лабораторни експерименти) демонстрира, че Oмикрон остава сензитивен към осемте най-важни антивирусни медикаменти за лекуване на коронавирусна зараза. Те включват EIDD-1931 (активен метаболит на Молнупиравир), Рибавирин, Ремдесивир, Фавиправир, PF-07321332 (нирматрелвир, дейната съставна част на пакловир), Нафамостат, Камостат и Апротинин.
Pfizer и BioNTech стартират клинични изпитвания на ваксина против " Омикрон "
Компаниите " Pfizer " и " BioNTech " стартират клинични тествания на нова версия на ваксина против ковид. Тя е особено проектирана да...
Прочети повече
Учените са показали и повода, заради която пациентите, инфектирани с Омикрон, по-рядко страдат от тежки форми на заболяване след заразяване. Това е по този начин, тъй като разновидността не съумява да потисне интерферонния отговор на имунната система по този начин, както предходни разновидности на SARS-CoV-2 т.е. не съумява да се скрие за толкоз дълъг интервал в организма, преди имунната система да реагира, колкото да вземем за пример Делта.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР