Осъждаме категорично опитите на Руската федерация за намеса във вътрешните

...
Осъждаме категорично опитите на Руската федерация за намеса във вътрешните
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ: Деескалацията и сътрудничеството са в интерес на всички

Осъждаме изрично опитите на Руската федерация за интервенция във вътрешните работи на България . Изявлението на съветското Министерство на външните работи, с което се упорства за евакуиране на военни сили на НАТО от България и Румъния е недопустимо и съставлява рискова и безотговорна провокация. Това се споделя в декларация на евродепутатите от ГЕРБ/СДС.

България е член на НАТО и по силата на настоящия Вашингтонски контракт националната ни сигурност допуска и разполагане на въоръжение и войски на Алианса на българска територия, когато поражда опасност за груповата сигурност и защита. Решението за това деяние се взема от НАТО и визира само страните-членки на този съюз, се споделя в документа във връзка изказването на съветското външно министерство съдържа неприемливи за двустранните ни връзки закани и е доказателство за политиката, целяща дестабилизация и разцепление в района на Югоизточна Европа и Черно море.
 НАТО ще употребява военни бази в Гърция за възможна реакция на напрежението сред Русия и Украйна
НАТО ще употребява военни бази в Гърция за възможна реакция на напрежението сред Русия и Украйна

На пристанище Александруполис в последните 2 месеца се струпва американска военна техника

​Те упорстват и за съответен на съветските нападателни дейности отговор на НАТО, както и за интензивно присъединяване в този отговор на България посредством:

- решение на българския парламент и държавно управление за усилване на националната защита посредством приемане на отбранителни сили и техника на НАТО на българска територия , което да даде явен сигнал на всички наши съдружници в Алианса за взаимност, единение и увереност и да удостовери общата ни подготвеност да подсигуряваме защитата на Югоизточния фланг на Алианса в Европа и груповата ни сигурност;

- нови вложения в областта на защитата за повишение на боеготовността на българската армия;

- дейна работа на всички равнища за секване на дейностите на съветските специфични служби в България, в това число и на настоящите под прикритие като фондации, неправителствени, културни или туристически организации, банки, компании и медии, както и на българските им сътрудници за въздействие и тяхното финансиране;

Позицията приключва с апела, че деескалацията и съдействието са в полза на всички.

Припомняме, на 21 януари от от България и от Румъния. В отговор на това искане депутатите от ГЕРБ желаеха премиера Кирил Петков, военния министър Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска, както и да бъде свикано съвещание на ).

прикани Христо Иванов. да уважавайте избора на България и Конституцията ни.

Президентът Румен Радев съобщи, че от който и да било.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР