Осъдиха заради подкупи инспектор от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в

...
Осъдиха заради подкупи инспектор от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в
Коментари Харесай

Инспектор от РЗИ-Габрово е осъден за подкупи

Осъдиха поради подкупи контрольор от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Габрово. Той получил условна присъда, наложена му е санкция и му е отнето правото да упражнява специалност си или активност, обвързвана с държавни контролни функционалности. Това оповестиха от съда, представени от Българска телеграфна агенция.

Съдът е признал К.С. за отговорен в това, че от януари 2019 година до 1 юни 2020 година, при изискванията на продължавано закононарушение и като длъжностно лице, е изискал и е приел от шефове на търговски обекти пари, с цел да ги предизвестява за идни инспекции на РЗИ в заведенията им. Поисканите суми са на обща стойност 7 150 лв., а получените - 6 785 лв..

Инспекторът е наказан на една година и четири месеца отнемане от независимост условно, с изпитателен период от три години. Глобата в интерес на страната е в размер на две хиляди лв.. Той е лишен от право да упражнява специалността си за две години. Присъдата предстои на обжалване или протестиране пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР