Осъденият с доживотна присъда по делото Килърите“ съди журналистка от

...
Осъденият с доживотна присъда по делото Килърите“ съди журналистка от
Коментари Харесай

Жандармерия блокира Велико Търново заради поредната разходка на Георги Вълев от Килърите

Осъденият с доживотна присъда по делото „ Килърите “ съди журналистка от „ Борба ”, защото… опетнила положителното му име. За повторно жандармерия, правосъдна защита и полиция похарчиха луди пари за ескорт на Георги Вълев и Халил Хасан от Ловешкия затвор, оповестява " Борба ". Първият съди престъпния кореспондент на в. „ Борба ” за версия, оповестена на 10 януари т.г., че може и да е поръчал убийството на Петър Христов от пандиза. Вторият пък му е очевидец, че е примрял по време на разходка, откакто чул по телефона за публикацията.

Тя го разстроила и уронила положителното име на Вълев зад решетките. Самият Халил също е наказан до живот и към този момент лежи 18 години. Той съобщи под клетва в съда, че видял по какъв начин Вълев припада на 10 януари. Защитата обаче опита да приложи ксерокопие на медицински документ от 15 януари за изписани от доктор в пандиза лекарства! Защитата на Вълев изиска още прокуратурата на Република България да прати на съда документ дали против него има нови обвинявания, които да са свързани с изтезанието на Петър Христов. И двете претенции на Вълев бяха признати, а делото бе отсрочено за 17 май. Адвокатът на журналистката Иван Няголов приложи изявления от централни издания, в които два дни преди обявата в „ Борба ” се показва тъкмо същото – поръчката за изтезанието на Христов може и да е дело на „ Килърите ” и на Вълев!



Самият Георги Вълев пък доста искаше да знае къде и по кое време първо е било оповестено, че той може и да има присъединяване в убийството на търновския предприемач. То към момента не е разкрито и Министерство на вътрешните работи, и прокуратурата работят по всички вероятни версии към този момент четвърти месец. И по този начин – пандизчията Георги Вълев си обезпечи още една сигурна разходка до Велико Търново в средата на май. След това може да изиска още очевидци и още доказателства какъв брой е афектиран и какъв брой му е уронено положителното име! Всеки път ресурсите на правосъдното министерство и на Министерство на вътрешните работи ще работят за него. По това дело и по другите, които води или има желание за такива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР