Осъденият на смърт Кенет Смит е умрял в агонизиращи болки

...
Осъденият на смърт Кенет Смит е умрял в агонизиращи болки
Коментари Харесай

Началникът на затворите в Алабама: В екзекуцията на Смит нямаше нищо хуманно, беше агонизираща

Осъденият на гибел Кенет Смит е починал в агонизиращи болки посредством метода на азотното задушаване. Това призна на брифинг пред медии ръководителят на Департамента по пандизите в щата Алабама Джон Хам (на снимката).

По този метод той опроверга изказванията на формалните щатски управляващи, че изтезанието на пандизчията ще бъде оптимално хуманно изпълнена.

Смит се опитваше да задържи дъха си колкото се може повече. Бореше се, само че в един миг започнаха спазмите и той трябваше да поеме от кислорода. Беше агонизиращо, само че го чакахме, съобщи Хам, който бе измежду очевидците на смъртната присъда.

По думите му след това настъпили страничните резултати от хипоксията, които не били необикновени.

От друга страна Майк Сенет, синът на убитата от Смит жена през 1988 година, показа, че е задоволен от смъртното наказване.

Това е един горчиво-сладък ден. Разбира се, няма да изляза на улицата и да викам Ура! или нещо сходно. Не съм подобен човек, само че се веселя, че този ден завърши. Кенет Смит взе някои неприятни решения преди 35 години, само че дългът му бе заплатен тази нощ, разяснява Сенет.

Целият развой по изтезанието на Кенет Смит е траял 22 минути, осведоми 20minutos.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР