Осъденият на рекордните 17 г. затвор Владимир Колев, който пиян

...
Осъденият на рекордните 17 г. затвор Владимир Колев, който пиян
Коментари Харесай

Убиец на пътя с рекордна присъда моли за пощада

Осъденият на рекордните 17 година затвор Владимир Колев, който пийнал прегази велосипедист в Приморско през декември, 2017 година, ще апелира присъдата си пред Бургаския апелативен съд на 1 октомври.

Окръжни магистрати го признаха за отговорен за гибелта на 33-годишния Евелин Дуков от Царево. Прокуратурата изиска 15 година затвор за Колев, роднините на починалия - оптималните 20 година, а съдът дефинира 17 година

Самият Колев не се признава за отговорен и твърди, че не помни във съдбовния ден да е карал кола.

Според прокуратурата обаче Колев е карал в пияно положение, минал е през кръстовището на изхода на Приморско с превишена скорост от 94 км/ч., навлязъл е в насрещната лента и е връхлетял върху колоездача Дуков.

От удара 33-годишният Евелин изхвърчал във въздуха, след което се блъснал в панорамното стъкло на автомобила на Колев и паднал на асфалта. Вместо да спре и да помогне, Владимир траял със същата скорост, след което опитал да укрие автомобила в почивна база в Приморско, в която работел.

По време на целия развой в Бургаския областен съд родственици и другари на убития Евелин участваха в правосъдната зала, а преди началото на всяко съвещание се събираха на безмълвно бдение пред постройката на Темида.

Съпругата и сестрата на починалия мъж, подкрепени от общинари и съграждани, внесоха в Народното събрание подписка за смяна на законодателството и още по-тежки присъди за пияни или дрогирани шофьори-убийци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР