Осъденият на 20 години затвор убиец на Яна Кръстева в

...
Осъденият на 20 години затвор убиец на Яна Кръстева в
Коментари Харесай

Нова наглост: Чеци иска 28 бона, решетките го лишили от връзката със света

Осъденият на 20 години затвор палач на Яна Кръстева в Борисовата градина Николай Русинов - Чеци желае 28 800 лв. от страната. Мотивът - прекарал над 1200 денонощия в килия „ независимо “ и по този начин се нарушила връзката му с външния свят.

Това е следващата нагла волност, с която Русинов губи времето на родната Темида. Той не стопира да залива съдилищата с най-различни тъжби - те са десетки всяка година и са за всевъзможни битовизми - от неполучено в кафеза свинско филе от майка му до иззет телефон и слушалки, които по закон е неразрешено лишените от независимост да имат.

В същото време няма данни той да е платил и един лев от присъдената от съда кръвнина, която дължи на роднините на жертвата си.

Поредното неодобрение на Русинов е обвързвано с към този момент минал интервал. В жалбата си той показва времето, когато към момента бил обвинен и след това обвиняем. Става въпрос за интервала октомври 2014 г.- април 2018 година

Странно по какъв начин Русинов се жалва в този момент - 5 години откакто чу окончателната си присъда „ отговорен “ от Върховен касационен съд. През въпросния интервал Чеци твърди, че още не бил приет дефинитивно за отговорен, само че бил заключен самичък в килия по над 20 часа и упорства, че дори наказаните на пожизнен затвор имали повече привилегии от него.

Килията му била тъмна и без задоволително дневна светлина, влажна и имало дървеници и хлебарки. И защото не се движел доста много, напълнял с 30 кг.

Убийството на 28-годишната Яна Кръстева е осъществено в дребните часове на 9 юли 2011 година в Борисовата градина в столицата. Ден по-късно инцидентен минувач вижда мъртвец върху мръсно шалте и измежду голям брой разхвърляни движимости.

Дошлите на място криминалисти откриват документите на жертвата и схващат нейната идентичност. Гледката е потресаваща. Личи си, че младата жена е била свиреп бита преди сетния си мирис.

Няколко часа по-рано в региона има концерт. Борисовата градина гъмжи от хора. Разследващите схващат, че малко преди да почине, Яна се засякла с Русинов в „ Маймунарника “ в Борисовата.

В заведението двамата пият, танцуват. Яна е на седмото небе от благополучие, тъй като таман я били приели да учи в Софийския университет. Всичко е прелестно, до момента в който Яна не взема решение да си върви, а Чеци потегля с нея, твърдо решен, че му е излязъл шансът.

Пребива я грубо, до момента в който задоволява нагона си. Тя се пробва да се отбрани, той я удря по лицето. Накрая я удушава, притискайки носа и устата, както и шията й, настояват проверяващите.

По време на процеса специалисти потвърдиха, че смъртта на Яна не е настъпила бързо, а в противен случай - мъчила се е 20-ина минути, съзнавайки, че краят е близо.

След като я умъртвил, килърът просто си тръгнал. Русинов бе задържан съвсем година след гибелта на младата жена, като известно време прекарва в чужбина, само че се връща.

Причината е, че в началото за зверството бе упрекнат клошар на име Пламен, само че след това прокуратурата сне обвиняванията от него и даже му се извини.

Белезниците щракнаха на ръцете на Русинов, откакто ДНК експертизи на косми, открити по натрупа на Яна, демонстрираха недвусмислено, че точно Чеци последно е видял момичето живо. Въпреки това през целия развой той отхвърля да е убивал Яна.

Доказателствата обаче сочат друго. В края на 2014 година първата инстанция - Софийският градски съд, осъди Русинов на пожизнен затвор. САС обаче анулира доживотната присъда, като я понижи на 19 години затвор.

Магистратите излязоха с претекста, че не било потвърдено Яна да е убита с особена свирепост. След решението почерненият татко на Яна – Явор, попита реторично посредством медията ни: „ Че има ли нежно ликвидиране бе, господа съдии “.

Третата, последна инстанция - Върховен касационен съд, наложи на Русинов 20 години затвор. Така през 2018 година Чеци влезе в пандиза, където и до през днешния ден излежава присъдата си.

Малко след решението на Върховен касационен съд, таткото на мъртвото момиче си отиде и по този начин и не дочака да види килъра на детето си наказан на пожизнен затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР