Осъден сексуален хищник съди компания за горчица за подвеждане на „клиентите“ с опаковки на пакети

...
Осъден сексуален хищник се представлява зад решетките в гражданско дело,
Коментари Харесай

Осъден сексуален хищник се представлява зад решетките в гражданско дело, заведено срещу компания за подправки за фалшива и измамна реклама и нарушение на задължението за полагане на грижи по отношение на етикетирането на един от техните продукти с горчица.

Дейвид Летиери, който понастоящем е затворен в Изправителния център в Североизточно Охайо, твърди, че въпреки че съставките са показани на пакет с горчица, произведен от Four-In-One, няма достатъчно информация за хранителната стойност за "клиенти" да определят калориите и въглехидратите в продукта. Той търси обезщетение в размер на 450 000 долара.

Летиери чака присъда за примамване на непълнолетно лице, обвинение, което носи задължителна минимална присъда от 10 години.

Летиери беше арестуван през октомври 2020 г., след като пътувайки близо 200 мили, за да се срещнете с 13-годишно за секс в парк, според Службата на прокурора на САЩ за Западния окръг на Ню Йорк.

Изброените съставки на „Салата с прясна горчица четири в едно“, според Lettieri, са: дестилиран оцет, синапено семе, сол, куркума, червен пипер, подправки и аромати.

Той не е сигурен какви са тези "подправки" и "ароматизатори" са, пише той в жалбата, подадена във Федералния съд на Северния окръг на Охайо, и "не знае какво е куркума."

"Ищецът смята, че синапеното семе има вид въглехидрат, който съдържа калории“, пише Летиери в документа, подаден на 25 август. „Ищецът знае, че солта е в натрий, което има хранителни факти за правилна диета.“

Представители на Four-In-One Inc. не можаха да бъдат открити по време на пресата.

След ареста си, според публично достъпни записи, Летиери е завел най-малко две дузини съдебни дела, основно срещу федерални агенти и оспорващи неговото лишаване от свобода.

Представлявайки себе си, Летиери твърди, че има „право на изслушване за отхвърляне[]на []обвинението[e] или на свой ред преобразуване[на]в[ие] в дело миналия ноември , по друго дело, получено от Fox News Digital.

„Летиери е силно предупреден, че ако продължи да подава молби или други документи по този въпрос, той може да бъде обект на санкции, включително, но не само, забрана за подаване и глоби", окръжният съдия Лорънс Дж. Вилардо написа решението си да отхвърли искането на Летиери.

Жури осъди Летиери по федералното обвинение през юни.

Въпреки че според съобщенията сега 36-годишният мъж е пътувал от дома си в окръг Брум в Харпърсвил, Ню Йорк, до град Блис в окръг Уайоминг, Ню Йорк, „с намерението да има сексуален контакт“ с непълнолетния, властите пишат, че не е имало сексуален контакт.

Впоследствие родителите на момичето се свързали с властите.

Проверка на телефона на момичето разкрила, че преди да се срещнат в парка, 13-годишният стар и Летиери са общували три или четири седмици, предимно чрез Facebook Messenger.

През това време той я помоли да изпрати сексуални снимки. Снимки на тогавашното 33-годишно лице на Летиери също бяха открити в телефона на момичето, пишат разследващите.

Възстановените разговори във Фейсбук между Летиери, жертвата и непълнолетната сестра на жертвата „са били сексуални по природа“ и възрастта на жертвата беше изрично посочена в хода на разговора според офиса.

Полицията възстанови история на разговорите между Летиери и момичето на 10 октомври 2020 г., деня, в който двамата се срещнаха в парка .

Летиери се отказа от правата си на Миранда и се съгласи да говори с агенти на ФБР, след като беше арестуван на 4 ноември.

Той каза на агентите, че знае жертвата и нейната възраст и призна, че е общувал за пътуване, за да се срещне с нея и да прави секс, според съдебни документи, прегледани от Fox News Digital.

Той обаче каза на федералните агенти, че иска само да се срещне с 13-годишната -стар, за да „я вразуми“ и „да й каже, че е била твърде млада, за да прави секс или да общува с мъже онлайн“, оприличавайки действията си на „добър самарянин“.

Твърди се, че Летиери отрече да знае за снимки и видеоклипове, открити между него и момичето във Facebook по време на ареста му.

След като е бил интервюиран, той според съобщенията е попитал агентите „дали непълнолетната женска жертва може да бъде обвинена за заблуда, “, на което служител отговори, че „повдигането на обвинение срещу непълнолетния е малко вероятно.“

Летиери подаде петиция до прокуратурата на САЩ за Западния окръг на Ню Йорк да скрие изявленията му пред агенти на ФБР и техните открития в телефона му и в в дома му, твърдейки, че органите на реда са нарушили петата му поправка и правата на Миранда, когато е бил разпитан, и че в техните заповеди за обиск липсва вероятна причина.

В течение на две години и половина, през които неговият делото беше висящо, според документите на прокуратурата на САЩ Летиери премина през най-малко шестима адвокати. Един подаде оставка от делото на обвинения в сексуален престъпник, докато Летиери уволни поне двама, „когато [той] стана недоволен от тях.“

Според неговия профил в LinkedIn, Летиери е посещавал Нюйоркския технологичен институт между 2007 г. 2010.

„Аз съм много креативен човек, дайте ми сюжет и мога да направя история от него [sic]“, гласи неговият профил в LinkedIn.


Оригинален източник на статия: Осъден сексуален хищник съди компания за горчица за подвеждане на „клиенти“ с опаковки на пакети

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР