Орязването на бюджета на прокуратурата не е политическа атака, а

...
Орязването на бюджета на прокуратурата не е политическа атака, а
Коментари Харесай

Зам.-председател на ДСБ: Орязването на бюджета за прокуратурата не е политическа атака, а е преекспонирано от Гешев

" Орязването на бюджета на прокуратурата не е политическа офанзива, а е преекспонирано от Гешев. Нека да се види за какво са дадени такива раздути средства на Висш съдебен съвет, дали въобще е било оправдано да разполагат с тях. Съдебните експертизи не са сложени в заплаха. Съкращението на парите няма да рефлектира на оперативната работа на прокуратурата ". Това съобщи новият зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова пред.

По думите й частната конституционна тъжба е значимо да бъде въведена. " Трябва да се промени ролята на прокуратурата в правосъдната власт. Липсва чувството за правдивост у хората, това би трябвало да се промени. Движение за права и свободи основават чувството, че се пробват да наваксват по ритъма на Народното събрание ", уточни тя. И добави, че заповедта за отбрана от домашно принуждение сега идва от декларация, от която е мъчно да се реши дали да бъде почетена.

" Нужен е обединен указател. Информацията е към този момент налична, задачата е да се вписват всички веече издадени запвоеди за отбрана. Отношенията сред жертвата и причинителя и оттеглените сигнали също ще бъдат там. Медицинското досие отчасти ще участва. Така ще може да се реши обективно и да се вземе решение дали да се издаде заповед за отбрана ", изясни юристът. И посочи, че ролята на Демократична България в обединението е да балансира. Тя разяснява апела на Вътрешна македонска революционна организация към младежкото ДСБ да се причислят към тях по този начин: " Нормално е да им хрумват всевъзможни екзотични хрумвания, с цел да се върнат в политическия живот ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР