Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров са планирали умишленото

...
Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров са планирали умишленото
Коментари Харесай

Този отвратителен акт. Доживотни присъди за двамата подсъдими за убийството на Евгения

Орлин Владимиров и татко му Пламен Владимиров са възнамерявали умишленото ликвидиране на брачната половинка на сина Евгения Владимирова и изхвърлянето на тялото ѝ в куфар в хвостохранилище край Перник. Това одобри в петък Софийският градски съд (СГС) и осъди двамата на пожизнен затвор при първичен специфичен режим.

Първият беше приет за отговорен като физически причинител на убийството, а вторият – като негов помощник, който е знаел авансово за желанията на сина си и е заречен да му помогне за прикриването на закононарушението.

Младата жена беше убита на 13 октомври 2021 година в дома си в столичния кв. „ Лагера “, а брачният партньор и свекърът ѝ бяха арестувани месец по-късно. През това време Орлин Владимиров обществено поддържаше версията, че жена му е изчезнала безследно, отивайки на фитнес, като даже даваше медийни изявленията.

Делото против двамата стартира на първа инстанция в края на 2022 година и беше съпроводено от серия безмълвни митинги на близки на жертвата с апел подсъдимите да бъдат наказани на пожизнен затвор без право на подмяна – най-тежкото наказване в България.
Каква е присъдата
В петък сутринта започнаха финалните пледоарии по делото. След тях председателката на петчленния правосъден състав Вера Чочкова разгласи единомислещото решение, че татко и наследник Владимирови са отговорни. Само един от правосъдните заседатели имаше изключително мнение, само че не по въпроса за виновността, а за размера на наказването – той искаше пожизнен затвор без право на подмяна за двамата.

Съдът постанови, че подсъдимите са приети за отговорни и по двата пункта на обвиняването – че убийството е било осъществено съзнателно и че е било планувано авансово. Мотивът, който уточни прокуратурата, беше ревнивост от страна на Орлин Владимиров, откакто е схванал, че жена му има извънбрачна връзка.
 Пламен Владимиров
Той и татко му бяха наказани да заплатят поотделно компенсации от по 300 хиляди лв. на всеки от роднините на жертвата – майка ѝ Капка Чорбанова, татко ѝ Андрей Чорбанов и брат ѝ Николай Чорбанов. На малолетния ѝ наследник Мартин Владимиров двамата подсъдими би трябвало да заплатят солидарно сумата от 500 хиляди лв.. Освен
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР