Оркестър Генезис, основан и ръководен от младия диригент Йордан Камджалов,

...
Оркестър Генезис, основан и ръководен от младия диригент Йордан Камджалов,
Коментари Харесай

Неописуемото по Гьоте вдъхновява целия нов сезон на оркестър Генезис

Оркестър " Генезис ", учреден и управителен от младия диригент Йордан Камджалов, ще открие втория си сезон с рядко изпълняваната Симфония " Фауст " на Ференц Лист. Премиерата на творбата е преди 160 години във Ваймар, а рождената дата на самия композитор е 22 октомври 1811 година

Това е заглавие, което не се чува всеки ден нито в България, нито в огромните европейски столици - едно заглавие, което събира гения на двама колоси в областта на изкуството - на Гьоте и на Лист. Много пъти са ме питали за обичан композитор - аз нямам обичан композитор, само че имам обичана персона в музикалната история и това е в действителност Ференц Лист. От дребен съм под въздействие на неговото творчество, неговите книги, книгите за него. Така че ми се сбъдва една фантазия с тази творба, показа Йордан Камджалов, определен от слушателите на БНР за Музикант на 2011 година.

Седмица след откриването на сезона на оркестър " Генезис " и хора към Музикална лаборатория за Човека, на 29 октомври диригентът ще участва на церемонията по раздаването на влиятелните немски награди ECHO Klassik 2017 в Хамбург, където клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров, Симфоничния оркестър на БНР и Йордан Камджалов ще получат наградата за запис на творби от 20./21.век за компактдиска с концерти за две пиана от Бела Барток и Виктор Бабин.

Чуйте в звуковия файл изявлението с Йордан Камджалов за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР