Оризът, независимо дали е бял, кафяв или друг цвят, е

...
Оризът, независимо дали е бял, кафяв или друг цвят, е
Коментари Харесай

Трите суперхрани, които се правят от ориз

Оризът, без значение дали е бял, кафяв или различен цвят, е хранителен артикул, който крие стотици изгоди за човешкия организъм. Неслучайно е и просвета, която изхранва повече от половината население на света. Днес обаче ще ви срещнем с потребните качества, които имат всички артикули, в чиито състав е включен оризът.

Започваме от оризовата вода, която от епохи се употребява като средство за разкрасяване от азиатските дами. Смята се, че има способността да възвръща изтощените коса и кожа с помощта на множеството витамини и минерали, които съдържа.

Начинът да се сдобиете с този натурален тоник за лице и коса е извънредно елементарен. Имате потребност от шепа чист ориз, която да оставите за 30 минути в огромна чаша за вода. Мътната течност, получила се след този интервал, е заредена с значими аминокиселини. Ако изплакнете авансово измитата си коса, ще се сдобиете със здрава и блестяща грива.

 Оризово мляко

Оризовото мляко, въпреки това, е третата най-популярна опция на същинското мляко. То се подрежда след бадемовото и соевото такова. Изключително уместно е за хора, които имат нетърпимост към лактоза.

Оризовото мляко има минимум количество мазнини спрямо всички други питиета, които го заместват. Съдържа едвам 0.8 г мазнини на чаша от 100 мл. Ето за какво този артикул поддържа добра сърдечно-съдова система - ненаситените мазнини в ориза понижават холестерола в кръвта. Освен това оризовото мляко е отличен източник на магнезий, който оказва помощ да се управлява кръвното налягане.

 Оризово масло

Може би до момента не сте се сблъсквали с маслото от оризови трици, само че е значимо да знаете, че този артикул има доста потребни качества, влияещи удобно на организма. За разлика от останалите растителни масла, оризовото е хипоалергенно. То се извлича от зародиша и обвивката на оризовите ядки.

Витамин Е, който е една от основните съставки на оризовото масло, работи като антиоксидант, което значи, че свободните радикали в организма се обезвреждат. Маслото от оризови трици включва в състава си и доста фибри, за които е известно, че усъвършенстват храносмилането.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР