Орхидеите са едни от най-красивите цветя, обожавани от много дами.

...
Орхидеите са едни от най-красивите цветя, обожавани от много дами.
Коментари Харесай

Орхидеята ви може да цъфти с месеци ако правите ТОВА

Орхидеите са едни от най-красивите цветя, обожавани от доста дами. Те са същински комплимент, който може да поднесете на една жена. Мнозина ги отглеждат у дома, тъй като носят наслада на своите стопани. По нашите ширини се срещат 68 типа орхидеи, от които 24 са предпазени. Преди се е считало, че цветето дава плодовитост на дамите и мощ на мъжете. Орхидеите се срещат в разнообразни цветове и са с друг мирис.

Понякога обаче може да забележите, че орхидеята ви не цъфти или цъфти, само че за къс интервал от време. Това евентуално сте дълги на погрешно развъждане. Тези грациозни растенията имат потребност от характерни грижи, тъй че в случай че ще си взимате орхидея, би трябвало да знаете какви са те. Важно е да вземем за пример орхидеята да се отглежда до прозореца или на място, което бива огрявано от слънчева светлина.
Няколко скилидки ЧЕСЪН и орхидеята ще разцъфне до седмици
Орхидеите са капризни растения, само че пък в един миг се отблагодаряват на своите притежатели. Те са изумителни с цветовете си, само че с цел да...

При покупката на орхидея обърнете внимание на корените. Трябва да са светлосиво-зелени и твърди. Ако са меки, може да се стигне до изгниване на цветето. Попитайте в магазина на каква мокрота и поливане се радва определения от вас тип орхидея, каква почва обича, каква температура на въздуха е подобаваща за нея.

Щом купите цветето, го пресадете незабавно. Преместете го в саксия, може и по-малка, съгласно размера му сега. Може да употребявате пластмасова саксия. В никакъв случай не пресаждайте орхидеята в керамична саксия. Те вредят на корените и провокират изгниване. На пазара се оферират специфични дървени саксии с решетки, които проветряват корените и основават подобаващи условия за развъждане. Доста типове орхидеи избират късчета дъбова или борова кора. Има тип, който вирее сполучливо и в саксия с коркови тапи.

Обикновената пръст не е подобаваща за орхидеята. Освен това, цветето обича светлината. Ако не ѝ осигурите задоволително, тя ще пораства, само че няма да цъфти. Ето за какво е значимо да държите растението на място, което бива огрявано от слънчева светлина.

Много внимавайте и при поливане на растението. Орхидеите се поливат, когато корени са сухи – веднъж на 5-12 дни. През летния сезон – малко по-често. Може да ревизирате дали цветето има потребност от поливане като повдигнете саксията. Ако е мокра, ще тези повече. Обикновено корените са по-зелени, когато са мокри. Можете да го видите ясно, в случай че саксията е транспарантна. Все отново има орхидеи, които държат почвата им постоянно да бъде влажна. Точно по тази причина е значимо да проучите добре характерните потребности на типа орхидея, който сте си избрали да отглеждате вкъщи. Попитайте експерт, с цел да сте сигурни, че ще обгрижвате добре своето цвете, а то ще ви радва с красивите си цветове.
Как вярно да поливаме орхидеята
Един от най-често задаваните въпроси от загрижени притежатели на орхидеи или тези, които възнамеряват да станат такива, е по какъв начин да поливате в...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР