Организират летни киновечери в Зоопарка Кинопрожекции в Столичния зоопарк организират

...
Организират летни киновечери в Зоопарка Кинопрожекции в Столичния зоопарк организират
Коментари Харесай

Организират летни киновечери в Зоопарка

Организират летни киновечери в Зоопарка Кинопрожекции в Столичния зоопарк провеждат от София филм фест. През юли на лятната сцена там феновете ще видят шедьоври на световноизвестни кинотворци. 40% от приходите от продажбата на билети ще бъдат дарени на столичната Зоологическа градина.
 
София филм фест постоянно провежда събития с идея и това е едно от тях, споделя зам.-директорът на фестивала Мира Сталева.
 
" Идеята ни хрумна, тъй като имаме няколко кино лентата, които са доста подобаващи да бъдат прожектирани в среда, която е близка до природата ", разясни тя.
 
Избрани са филми, които напомнят на градските поданици за дивата природа. Един от тях е " Императорът ", който ще бъде прожектиран на 15 юли. Той е на режисьора Люк Жаке и споделя за императорските пингвини в Антарктида. На 16 и на 23 юли ще бъдат показани още две произведения, добави Мира Сталева.
 
" Прегръдката на змията " е един необикновен филм, който споделя за конфликта на двете цивилизации - надменността на белия поробител, на белия колонизатор, който не зачита законите на природата. Другият филм е " Солта на земята " на Вим Вендерс и Жулиано Салгадо, който споделя за историята на Себастиао Салгадо - един от огромните фотографи на нашето време. Този филм е една позиция за какво би трябвало да застанем зад природата ", изясни тя.
 
Преди началото на прожекциите ще има проведени разходки в Зоологическата градина, по време на които феновете ще научат любопитни обстоятелства за животните.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР