Организираните фенове искат да принудят Мило Борисов да се оттегли

...
Организираните фенове искат да принудят Мило Борисов да се оттегли
Коментари Харесай

Кой и защо иска да вземе акциите на "Левски" от Наско Сираков

" Организираните почитатели желаят да принудят Мило Борисов да се отдръпна и аз да остана самичък и след това да ми вземат акциите. "

Това сподели преди ден мажоритарният акционер в " Левски ". То пристигна единствено часове след след дуела с " Локомотив " (София). Събитията от последните дни на стадион " Георги Аспарухов " за следващ път обрисуваха доста комплицираната обстановка при сините, белязана от спорове сред ръководителите и разединение на публиката.

Последното стана ясно на дуела с " Локомотив ", когато, от една страна, имаше обиди към Сираков, а от друга, се чу поддръжка към него.

С изявлението си Сираков приказва за събитията от през предходната седмица, само че най-голямо внимание притегли точно частта за дейностите на проведените последователи.

Кои са проведените почитатели

" Организираните почитатели са по-малко от един % от всички почитатели на " Левски ", в разгара на спора си с изпълнителния шеф Ивайло Ивков.

Това се случи в интервал, в който рецензиите към притежателя от няколко от фенските организации зачестиха. Кои обаче са така наречен проведени последователи, както са наричани във футболните среди?

Това са Националният клуб на последователите (НКП), " Ултрас Левски ", а неотдавна и сдружението " Левски на левскарите ". Не всички обаче гледат в една посока, като това е от години.

 Представители на проведените последователи: Димитър Костадинов (крайният вляво
© LAP.BG

Представители на проведените последователи: Димитър Костадинов (крайният вляво " Левски на левскарите " ), Степан Хиндлиян (говорител на НКП), Любомир Костадинов ( " София Запад " ).

" Ултрас Левски " сплоти в себе си двете фракции, които напуснаха Сектор Б - " Южна дивизия " и " Синя хунта ", като от години гледат мачовете в Сектор А. Това се случи след спор с най-влиятелната група в Сектор Б - " София Запад ", която образува огромна част от Националния клуб на последователите.

В последните месеци, която е против Сираков, а няколко пъти в бранш Б на стадион " Георги Аспарухов " имаше транспаранти против спонсора " Палмс бет ".

Против Сираков е и водачът на организацията " София Запад " Любомир Костадинов-Младежа. Макар да заобикаля обществени изяви напоследък, той постоянно разяснява притежателя в обществените мрежи, наричайки го Раев (заради брачната половинка на Сираков Илиана Раева - бел. ред.).

Самите проведени последователи в никакъв случай не са крили, че стоят зад Станимир Стоилов и Ивков, и са против Сираков. Това беше показано с редица дейности, в това число и, както през тази година, по този начин и през 2022.

Смяна на модела на ръководство

В последните месеци все по-активно в картината се намесва и сдружението " Левски на левскарите ", което. То беше показано като " решителна стъпка " за бъдещето на клуба. Намерението е то да бъде притежател на акциите на клуба и да се промени напълно моделът на ръководство на клуба и на установяване на управлението му.

Председател на " Левски на левскарите " е Димитър Костадинов, който е брат на Любомир Костадинов от " София Запад ".

Още от самото му основаване сдружението не е крило, че желае почитателите да вземат участие в избора на президент.

 В мача с
© LAP.BG

В мача с " Лудогорец " през март почитателите застанаха зад Станимир Стоилов и Ивайло Ивков.

" Целта е да се събира членски импорт, след което да се проведат почтени, левскарски избори. На тях да се избере управление и да се излъчи президент. Искам да уточня, че нашата цел не е да се завладява клубът, тъй като знам, че има такива терзания ",. Димитър Костадинов.

В разгара на спора сред Сираков и Ивков от " Левски на левскарите ".

Тогава от ръководителят Костадинов сподели, че ще намерят метод да ръководят клуба с генералния спонсор: " Така левскарите ще можем дружно с генералния спонсор, който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води договарянията с Национална агенция за приходите. Така ще можем да продължим борбата за спасяването на " Левски ".

Защо са рецензиите към Сираков и какво следва

Имат ли право почитателите да са против Сираков е главният въпрос, който се задава от месеци. Самото разделяне на публиката в мача с " Локомотив " (София) сподели, че събитията на " Герена " са динамични, а реакциите непредсказуеми.

Основните обвинявания към Сираков са поради двата звучни неуспеха с евентуални вложители. През 2021 година се разви сагата с, който бързи дойде за договаряния и още по-бързо те завършиха. В началото на 2023 година " Юнайтед груп " също се.

Това стана поради.

Другата огромна рецензия, която посочи и Стоилов, е договорът със спонсора " Палмс бет ", който назова " заробващ ".

 Кой и за какво желае да вземе акциите на
© LAP.BG

След двата неуспеха до момента мощният коз на Сираков беше наличието на Станимир Стоилов на " Герена ". След неговото отдръпване обаче обстановката не наподобява толкоз оптимистична.

" Обещал съм да спася " Левски ", това ще разберете доста скоро. Ще го направя. Подготвям много съществени неща ", сподели Сираков в неделното си изявление.

" Не мога да кажа, че " Палмс бет " ще продължи да дава пари за " Левски ". Те са подложени под сериозен напън. "

Последен в апелите за отдръпване на Сираков се причисли и " Тръст Синя България ". Организацията, която има 10 % от акциите на клуба, заяви, че предлага прекачване на този дял на Станимир Стоилов.

Това ще стане, в случай че Сираков подава своите 86.6% в клуба.

" След като това предложение доближи до нас, взехме решение, че то е най-мъдрия вид в актуалната обстановка. Считаме, че Станимир Стоилов е безспорният страж на левскарството и като фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общественост ", пишат от тръста.

През декември беше обявено, че " Синя България " ще.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР