Организирана престъпна група от български граждани за държане и разпространение

...
Организирана престъпна група от български граждани за държане и разпространение
Коментари Харесай

Разбиха българска наркомрежа в Германия, петима вече са обвиняеми

Организирана незаконна група от български жители за държане и разпространяване на опиати в Германия е разрушена при спецакция на полицията, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Досъдебното произвеждане е формирано в края на 2020 година от прокуратурата във Франкфурт на Майн. При координирани дейности на Федералната престъпна работа на Федерална Република Германия в Франкфурт на Майн, българската Специализирана прокуратура и ГДБОП на 23 ноември бе извършена взаимна полицейска интервенция на територията на двете страни - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

В хода на дейностите по следствието във Федерална Република Германия в началото са арестувани 12 български жители, като на петима от тях са повдигнати обвинявания за управление и присъединяване в проведена незаконна група, настояща на територията на гр. Франкфурт, за владеене и разпространяване на наркотични субстанции. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са открити и конфискувани голям брой доказателства, относими към предмета на следствието.

При осъществените претърсвания на адреси в гр. Попово и с. Кардам са открити и конфискувани документи, компютърни конфигурации, мобилни телефонии и други доказателства, свързани с незаконната активност на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн за приобщаване към воденото във Федерална Република Германия следствие.

Неутрализирането на незаконното съдружие е резултат от едногодишни старания и съдействие на немските и българските правосъдни и полицейски органи в противодействието на проведената престъпност.

Малко по-късно на брифинг на Специализирана прокуратура стана ясно, че става дума за хероин за над 56 млн. лева

По думите на представителя на Специализирана прокуратура Христо Кръстев управляващите в Германия към този момент не разрешават да се разкрият детайлности за самоличността на 12 арестувани българи. Всички материали по следствието са изпратени в Германия. В Спецпрокуратурата към този момент е формирано досъдебно произвеждане, тъй че ще се реализира следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР