Организирана престъпна група бизнесмени, занимаващи се със скрап, контролира Министерството

...
Организирана престъпна група бизнесмени, занимаващи се със скрап, контролира Министерството
Коментари Харесай

Narod.bg до МВР: МОСВ пуска чадър над бизнесмени със скрап далавера за 87 млн. лв. на година

Организирана незаконна група предприемачи, занимаващи се със скрап, управлява Министерството на околната среда и водите (МОСВ) със „ златна спекулация “, от която печелят малко на брой, а бюджетът губи по 87 милиона лв. на година. Източник на Narod.bg от министерството на Юлиян Попов разкри механизма на измамата, която ще осветлим, а работа на Министерство на вътрешните работи е да пресече колосалната спекулация.

Оказва се, че държава-членка на Европейски Съюз, напираща за влизане в Шенген, позволява „ бели якички “ от Министерство на околната среда и водите да прикриват 100% фиктивната активност на връзкарите, уредили си 5-звезден живот на гърба на страната.

За да стане ясно каква е схемата, вършим едно значимо конкретизиране – близо 87 милиона лв. се събират всяка година от екотакси. Размерът на този тип такса е приблизително от 120 до 400 лв. в всеобщия случай за регистрацията на МПС в страната.

Парите се заплащат като изискване за приемане на документите в КАТ за регистрация на МПС. Съгласно Закона за ръководство на отпадъците сумите от екотаксите служат за разкомплектоването и обезвреждането на колите, излезли от употреба.

И в този момент значимото – над 95% от тези екотакси се разпределят сред няколко частни сдружения без държавно или общинско присъединяване в тях, освен това предплатено, като се употребяват, най-малко съгласно оповестеното, за бъдещо преработване на излезли от приложимост моторни транспортни средства.

Дружествата, притежаващи лиценз за осъществяване на въпросната активност, са едвам четири:

1.        „ БЪЛГАРСКА РЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ “ АД

2.        „ АУТОРЕК “ АД

Реклама

3.        „ БЪЛГАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА АВТОМОБИЛИ “ АД

4.        „ АВТОЕКОПРОДЖЕКТ “ АД

Организациите по оползотворяване на излезли от приложимост моторни транспортни средства по закон нямат право да разпределят облага, само че за сметка на това никой не знае по какъв начин тъкмо разходват получените десетки милиони левове на годишна база, с изключение на лицата, които ги ръководят – предприемачите с чадър в Министерство на околната среда и водите.

Уточняваме, че 250 000 лв. НА ДЕН се прибират от еко такси, което е 7 500 000 на месечна база. Схемата включва голям брой сдружения, които действително нямат нито назначени чиновници, нито активи и на процедура неофициално се ръководят от шефовете на ООП.

Тези сдружения бълват фактури за всевъзможни действия, свързани с преработването, които на процедура не се правят. Нещо повече, мним е и произходът на въпросните МПС-та, изключително в категориите М2, Министерство на здравеопазването, N2, N2, които включват тежкотоварните коли, т.е., камионите.

Документи, с които Narod.bg разполага, ясно потвърждават, че подизпълнителите не разполагат с механически потенциал да осъществят размера от действия, за които им се заплаща!

За облекчение на проверяващите подчертаваме, че няма данни и за действително оползотворени количества боклуци след сякаш осъществяваната активност по ръководство и преработване на боклуци от тези четири компании, а те пък са посочени единствено по документи, без да е налице действително осъществена активност.

Очаквайте в Narod.bg ВТОРА ЧАСТ на следствието за престъпната скица под чадъра на Министерство на околната среда и водите, която досега е източила стотици милиони

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР