Организиран обществен транспорт и обходни маршрути ще облекчат пътния трафик

...
Организиран обществен транспорт и обходни маршрути ще облекчат пътния трафик
Коментари Харесай

Обществен транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян облекчава трафика за Роженския събор

Организиран публичен превоз и обходни направления ще облекчат пътния трафик по време на Роженския събор, оповестяват уредниците.
В дните от 19-ти до 21-ви юли публичният превоз от Чепеларе, Пампорово и Смолян към Роженските поляни ще се движи от 8:00 часа до среднощ на 15 минути. При повече пасажери рейсовете ще потеглят незабавно откакто се запълнят. 
Основната цел на проведения превоз е облекчение на трафика към Рожен, по тази причина ще има безвъзмездни буферни паркинги в Пампорово и Чепеларе, където  посетителите на събитието да оставят колите си и да се придвижат до поляните с рейсове.
Буферният паркинг в Чепеларе ще е край реката в региона на фабриката за ски " Амер спортс България ", а в Пампорово – на " Малина " и " Студенец ". В самия курортен комплекс " Пампорово " ще може да се паркира в дясната лента на еднопосочните улици, като лявата остава свободна за придвижване, а паркингът пред " Студенец " ще се употребява и за маневриране на рейсовете.
Общественият превоз от Пампорово ще потегля от три точки - паркингът на " Студенец ", хотел " Мургавец " и хотел " Снежанка ". Автобусите от Чепеларе до Роженските поляни ще потеглят от локалната автогара, а за тези от Смолян началната спирка ще е кв. " Устово ".   Движението на коли от Смолян към Рожен ще е по маршрут Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци - хотел КООП Рожен.
В дните на събора придвижването на моторно-превозни средства по основния път от с. Проглед и бензиностанция " Петрол " към Пампорово ще е еднопосочно към Рожен. В този сектор ще е неразрешено паркирането и ще е обезпечено контролиране на придвижването, с цел да се избегнат тапите.
За идващите от Пловдив и Пампорово при започване на събора ще е проведен безвъзмезден паркинг за над 3000 автомобила, като на излизане колите ще минават по горски път, излизащ на разклона Проглед-Пампорово.
Пътят за настаняване в палатковия лагер е Смолян, кв. " Устово " - с. Соколовци - с. Момчиловци - хотел КООП Рожен, от където ще се влиза през централния вход на лагера.
Автобусите с участници във фолклорния конкурс ще могат да паркират със съответните пропуски в едната лента на основния път над Роженските поляни, като другото платно остава свободно за придвижване на транспортни средства, ангажирани с организацията на събора. 
От 6:00 часа на 19-ти юли до 6:00 часа на 22-ри юли трафикът на товарните коли за Смолян ще се пренасочи през Кърджали - Ардино - Смолян и Кричим - Девин - Смолян.
За тези, които идват за Роженския събор през Стара Загора, целесъобразният маршрут е през Хасково - Кърджали - Смолян, кв. " Устово " - с. Соколовци - с. Момчиловци – Рожен.
Основната рекомендация към всички, решили да посетят Събора на националното творчество и отглеждане на животни „ Рожен “ 2019, е да употребяват публичния превоз и буферните паркинги,  с цел да се избегнат тапите и дългото изчакване в колони по трасето.
Информация за настоящата пътна конюнктура от 19-ти до 21-ви юли ще се подава регулярно посредством Българско национално радио, интернет и мобилното приложение LIMA на АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР