Организиран достъп на българския бизнес до над 400 млн. лв.,

...
Организиран достъп на българския бизнес до над 400 млн. лв.,
Коментари Харесай

Кабинетът ще ускорява достъпа до Covid помощи за бизнеса

Организиран достъп на българския бизнес до над 400 млн. лева, от които поломвината са от еврофондовете, и ускорена работа по стартиране на грантове от Европейски Съюз за още 150 млн. лева, регистрира министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на държавното съвещание в сряда.

Към момента настоящи са антикризисните ограничения по Оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК) 2014-2020 за 200 млн. лева безплатни средства. Отделно разполагаем на компаниите са над 210 млн. лева заеми, отпускани от държавната Българска банка за развиване (ББР).

" Най- значимото е да доближават бързо парите до дребния и междинния бизнес, отбелязва министър-председателят Бойко Борисов, представен от държавната пресслужба.

Микропредприятия към този момент са получили безплатно над 173 млн. лева по процедура, финансирана по ОПИК.

Лъчезар Борисов напомня, че е издал заповед 6 хиляди компании, които не са съумели да получат финансиране при първата оценка, да се оценят наново и да доближат и до тях средства. Така бизнесът ще може да усвои поддръжка за общо 52 млн. лева Министърът на стопанската система показва, че сега тече процедурата за поддръжка на междинните предприятия с 200 млн. лева безплатни средства по ОПИК и до дни ще бъдат оповестени утвърдените за подкрепяне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР