Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) получи обратна връзка

...
Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) получи обратна връзка
Коментари Харесай

ДАНС сезира бургаската прокуратура за фиктивен ремонт на пристанището

Организацията за протекция на българските жители (ОЗБГ) получи противоположна връзка от ДАНС по отношение на нарушаване, осъществено от някогашният шеф на териториалното отделение в Бургас на " Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " " /ДППИ/ . Това оповестиха от организацията.

В интервала 2021-2022 година ОЗБГ е подала редица сигнали за нарушаване. Те показват, че на стопанисваната и ръководената от ДППИ-Бургас държавна територия през 2018 година е сложено оборудване савак, чиято стойност е към 200 000 лв.. През 2021 година това оборудване дало недостатък и се е наложила неговата замяна.

От ОЗБГ акцентират, че през октомври 2021 година е инсталиран нов савак. Организацията акцентира, че през 2018 година действително не е инсталиран савак, а това е направено само по документи . По думите им някой се е облагодетелствал с към 200 000 лв. за слагането на несъществуващо оборудване, като по-този метод е ощетил ДППИ-Бургас, респективно страната.

ОЗБГ слага следните въпорси;
 Снимка 625383
Източник:
Към момента на ремонта, налице ли е документ, с който Възложителят /ДППИ-Бургас/ уведомява Изпълнителя за дефектите, които дава савакът? Към момента на ремонта, налице ли е констативен протокол за това кои елементи на савака и какви тъкмо недостатъци са дали? Към момента на ремонта, налице ли е приемо-предавателен протокол за демонтираните елементи или за целия савак? Към момента на ремонта, налице ли е заповед за упълномощаване на представител на Възложителя, който да съблюдава и инспектира гаранционните ремонтни работи на обекта? Към момента на ремонта, налице ли е документ за качество и генезис на савака, който е инсталиран през 2018 година? ВиК-Бургас осведомени ли са за зародилата повреда със савака? Налице ли е запис от камери за видеонаблюдение или различен източник, което демонстрира, че при слагането на новия савак е изваден остарелият, както и запис, който демонстрира монтирането на остарелия савак? Къде сега се намира остарелият савак и/или дефектните му елементи? Към момента на ремонта, налице ли са всички други документи, които са нужни, с цел да е законна процедурата по замяна на савака, осъществяване на ремонтни действия и така нататък? Според получената информация, остарелият савак е доставен и инсталиран от немска компания. Новият савак също бил инсталиран от същата компания. Желателно е да се направи питане до компанията, в случай че няма такова, дали през 2018 година е доставила и инсталирала савак или само през 2021 година е инсталирала савак. Също по този начин този савак, който е инсталирала през 2021 година, е инсталиран, тъй като остарелият савак е дал недостатък или има друга причина. След това елементарно може да бъде тествано дали има подправяне на документи или сформиране на документи с погрешно наличие, както и от кого е осъществено това нелегално деяние. Правено ли е питане до компанията, доставила и инсталирала саваците? Към момента на ремонта, налице ли е протокол за сходство? Налице ли е протокол за стартиране на савака от РДНСК-Бургас? Ако има подобен протокол, той същински ли е, подправен ли е, текстът фалшифициран ли е или всичко е наред с документа? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР