Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заяви в

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заяви в
Коментари Харесай

ОССЕ е намирала "достоверни доказателства" за военни престъпления в Украйна



Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) съобщи в сряда, че нейната работа по правата на индивида е показала предварителни изводи от следствието на евентуални военни закононарушения, осъществени от Русия в Украйна.

Експертна задача, основана от страните от ОССЕ е разкрила доказателства за военни закононарушения и закононарушения против човечеството от Русия в Украйна, се споделя в първичен отчет на задачата.

Експертите на организацията обявиха, че са разкрили " достоверни доказателства ", които допускат нарушавания на интернационалните закони за правата на индивида " най-вече в областите под ефикасен надзор на Русия ", съобщи в сряда посланикът на Съединени американски щати в ОССЕ, представен от Ройтерс.

В отчета на ОССЕ се отбелязва, че следствието " не е в положение да заключи дали съветската офанзива против Украйна сама по себе си може да се квалифицира като необятно публикувана или систематична офанзива, ориентирана против което и да е цивилно население ".

В него обаче се твърди, че някои модели на насилствени дейности, нарушаващи интернационалните закони за правата на индивида, които са били неведнъж документирани в хода на спора, като целеустремено ликвидиране, принудително изгубване или отвличания на цивилни, в това число публицисти и локални чиновници, евентуално ще дават отговор на тази подготовка.

" Всеки индивидуален акт на принуждение от този вид, осъществен като част от такова нахлуване и със знанието за това би представлявало закононарушение против човечеството ", се споделя още в предварителният отчет.

" Докладът документира каталога на безчовечността, осъществена от съветските сили в Украйна “, уточни посланикът на Съединени американски щати в ОССЕ Майкъл Карпентър. " Това включва доказателства за непосредствено нахлуване против цивилни, офанзиви против медицински заведения, изнасилвания, изтезания, грабежи и наложително депортиране на цивилни в Русия ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР