Организацията The Document Foundation представи финалната версия на LibreOffice 7.2.

...
Организацията The Document Foundation представи финалната версия на LibreOffice 7.2.
Коментари Харесай

Излезе LibreOffice 7.2: нововъведения и промени

Организацията The Document Foundation показа финалната версия на LibreOffice 7.2 . Подготвени са инсталационни дискови облици за другите типове дистрибуции, за Windows и за macOS. В новата версия 70% от измененията са направени от експертите на фирмите, които управляват и следят този план, в това число Collabora, Red Hat и Allotropia. Останалите 30% от измененията са направени от самостоятелни програмисти.

Версията LibreOffice 7.2 е маркирана като Community, което значи че сте се поддържа от запалянковци и не е подобаваща за компании и предприятия. LibreOffice Community без каквито и да било ограничавания е налична гратис за всички без изключение, в това число и за корпоративните консуматори. За фирмите, които имат потребност от спомагателна поддръжка, настрана се оферират продуктите от семейството LibreOffice Enterprise , за които на партньорските компании се дава пълноценна денонощна поддръжка, дълготрайна поддръжка с приемане на всички нужни обновявания (LTS) и спомагателни функционалности, като да вземем за пример SLA (Service Level Agreements).
Основни нововъведения и промени в LibreOffice 7.2 Добавена е началната поддръжка на GTK4 Премахнат е кода за рендиране, основан на OpenGL и в този момент се употребява най-вече Skia/Vulkan Добавен е изскачащ интерфейс за търсене на командите и настройките в жанр Microsoft Office, който се демонстрира върху настоящото изображение  (heads-up display, HUD)
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР