Организацията на производителите Фермерско мляко отпразнува 5 години от

...
Организацията на производителите  Фермерско мляко отпразнува 5 години от
Коментари Харесай

Организацията на производителите „Фермерско мляко” празнува 5-годишен юбилей

Организацията на производителите „ Фермерско мляко ” отпразнува 5 години от своето основаване на работен обяд. Управителят на организацията и общински консултант в локалния парламент в Раковски Рангел Матански заключи свършеното за първата петилетка. „ Пет години са доста съгласно българските действителности за организация на производители, само че те бележат единствено началото. Нужни са групови старания да се реализиран позитивни резултати за самостоятелните фермери ”, заявява Рангел Матански. Той се похвали с достиженията на „ Фермерско мляко ” – 50 % нарастване на обработвана земя приблизително за фермер от организацията в интервала 2012/2017 година, 3 пъти нарастване на обработвана земя общо за организацията, 40% нарастване на говедата приблизително за фермер от организацията, 2 пъти нарастване на говедата общо за организацията, 50% от членовете на която преработват лична суровина и построяват къси вериги на доставки. Освен това през 2017 година бе извършено първото осъществено от организацията на производителите ревю в България – „ Фермер Експо Раковски ”, като след явния му триумф има поръчка за превръщането му в традиция. Подписан е контракт за двустранно съдействие сред Аграрен Университет-Пловдив и Фермерско мляко, а пример за подражателство е сдружаването в млечното говедовъдство – подкрепени в процеса на структуриране са редица групи/организации на производители във всички браншове. Сред тях са организации на производители на краве мляко – Карнобатско мляко ООД и Средец милк ООД, регистрира още Рангел Матански и добави, че всички животни са под селекционен надзор още преди да има поръчка, че ще има по-високо подкрепяне за селекционни животни.
 14  24  32  42
Петгодишният празник на „ Фермерско мляко ” бе почетен от ръководителя на Селскостопанската академия проф. Васил Николов, кмета на Община Раковски Павел Гуджеров, ръководителя на ОбС-Раковски, шефа на Областната дирекция за сигурност на храните доктор Камен Янков, Пенко Налбантов и Атанас Къцов от съдружие „ Тракия милк ”, ръководителя на съдружие „ Стария Балкан – Карлово ” Дарина Шишкова, както и от специалистите от Министерство на земеделието и храните (Министерството на земеделието и храните) Полина Марина и Златка Възелова. По този метод бе засвидетелствана поддръжка за сдружаването от виновните институции и положителни партньорски връзки със сродни организации и фермери. „ Годишнините са мотив да отбележим постигнатите резултати. За мен най-голямата изгода от „ Фермерско мляко ” е това, че членуващите фермери освен оцеляха в най-тежката млечна рецесия, а съумяха да развият своите стопанства през годините. Явно съумяваме да се движим в вярната посока и мощната поддръжка от виновните институции за използване на политиката в земеделието и сътрудници от браншови съюзи през днешния ден красноречиво го демонстрира. Забелязвам, че фермерите в България стартират да схващат, че сдружаването е метода да оцелеят и да се развиват в мощно конкурентния европейски пазар. В последните месеци имах удоволствието да показва изгодите от работата в екип пред представители от разнообразни браншове в земеделието. За моя наслада виждам, че има резултат и считам, че умерено може да обявим изтичащата 2017-а за година на сдружаването “, показа още Рангел Матански.

В края на тържеството  присъстващите се любуваха на „иновативна“ торта- пастички украсени с лика на крава и наложителната идентификация (ушна марка).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР