Организацията на обединените нации отправи призив за събирането на 1

...
Организацията на обединените нации отправи призив за събирането на 1
Коментари Харесай

СЛЕД БЕДСТВИЕТО: ООН търси 1 милиард долара за жертвите в Турция

Организацията на обединените народи насочи апел за събирането на 1 милиард $ в четвъртък за подкрепяне на жертвите в Турция след пагубното земетресение предходната седмица, което умъртви хиляди хора и остави милиони други в обезверена потребност от помощ, оповестяват международни медии.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи в изказване, че средствата ще обезпечат филантропична помощ за три месеца на 5,2 милиона души.
Парите ще „ разрешат на филантропичните организации бързо да усилят жизненоважната поддръжка “, в това число в областите на продоволствена сигурност, отбраната, образованието, водата и подслонът, добави той.

„ Нуждите са големи, хората страдат и няма време за губене “, умолява Гутериш.

„ Призовавам интернационалната общественост да се засилва и да финансира напълно това сериозно изпитание в отговор на едно от най-големите естествени бедствия на нашето време “, моли генералния секретар на Организация на обединените нации

Трусът с магнитуд 7,8 по Рихтер рано на 6 февруари умъртви повече от 35 000 души в Югоизточна Турция, като още няколко хиляди изгубиха живота си оттатък границата в Сирия.

Повече от 9 милиона души в Турция са били директно наранени от бедствието, съгласно Анкара.

„ Трябва да застанем с тях в най-мрачния им час и да подсигуряваме, че ще получат поддръжката, от която се нуждаят “, добави в настрана изказване Мартин Грифитс, който управлява Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA).

Организация на обединените нации доставя топла храна, палатки, топли зимни облекла, одеяла, матраци, кухненски комплекти и медицински консумативи в засегнатите региони, показва в изказването си OCHA.

Във вторник Организация на обединените нации насочи зов за 397 милиона $ за подкрепяне на жертвите на земетресението в Сирия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР