Организацията на обединените нации (ООН) заяви, че се подготвя за

...
Организацията на обединените нации (ООН) заяви, че се подготвя за
Коментари Харесай

ООН се подготвя за най-лошото при турска операция в Сирия

Организацията на обединените народи (ООН) съобщи, че се " приготвя за най-лошото " в североизточна Сирия, откакто Съединени американски щати потвърдиха, че се отдръпват, с цел да разрешат турски военни интервенции в региона.
" Не знаем какво ще се случи, приготвяме се за най-лошото ", сподели районният координатор на Организация на обединените нации по филантропичната помощ на Сирия Панос Мумцис в Женева. Той акцентира, че има " доста въпроси без отговор " по отношение на следствията на интервенцията. Мумцис добави, че от Организация на обединените нации са " в контакт с всички страни " на място, осведоми AFP, представена от БГНЕС.
Той обаче обясни, че службата му не е схванала авансово за решението на Съединени американски щати, което на процедура изоставя кюрдите - основен съдружник на Вашингтон в дългата борба против " Ислямска страна " (ИД).
Междувременно представителят на турския президент означи, че „ Турция няма да разреши на ИД да се върне “, на фона на опасенията, че офанзивата на страната против кюрдската милиция в Сирия може да укрепи джихадистите. " Турция ще продължи да се бори против „ Даеш “ и няма да разреши да се върне под каквато и да е форма ", сподели Ибрахим Калин.
Мумцис разяснява, че целите на Организация на обединените нации са да подсигурява, че бъдеща турска атака няма да докара до ново изместване, че филантропичният достъп ще остане безконтролен и няма да се постановат ограничавания на свободата на придвижване. Организация на обединените нации има проект за деяние в изключителни обстановки за справяне с спомагателни цивилни премеждия, само че " се надява, че няма да бъде употребен ", сподели Мумцис.
Припомняме, че Турция изпрати подкрепления по границата през последните седмици, а президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че дълго обявяваната атака може да " се случи всяка нощ без предизвестие ".
Коментарите му пристигнаха, откакто министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу написа по-рано в Twitter, че Турция е „ решена да обезпечи съществуването и сигурността на страната, като почисти терористите от този район “. Чавушоглу има поради кюрдите или Сирийските демократични сили, които имат връзки с кюрдските бойци в Турция и които Анкара смята за терористична организация.
Анкара твърди, че плануваната " безвредна зона " в Северна Сирия може да разреши да се върнат до 2 милиона сирийски бежанци. Безопасната зона " ще служи на две цели: да подсигури границите на Турция посредством унищожаване на терористичните детайли и да разреши на бежанците да се върнат по домовете си ", сподели още Калин. Той акцентира, че Турция няма „ интерес към окупация или смяна на демографията “.
Знаете, в Турция има над 3,6 милиона сирийски бежанци - най-високият брой в света, който се трансформира във все по-голям източник на напрежение в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР