Организацията излезе с остра декларация срещу призивите да не се

...
Организацията излезе с остра декларация срещу призивите да не се
Коментари Харесай

ВМРО срещу антифашистите и БСП: Да се върне името Цариброд

Организацията излезе с остра декларация против апелите да не се връща остарялото българско име на Димитровград – Цариброд.

Поводът за тази декларация са опитите от страна на Български антифашистки съюз (БАС) и Българската социалистическа партия (БСП) да саботират процеса по договаряния, който протича сега сред България и Сърбия, за връщане на остарялото българско име на Димитровград.

С връщането на името Цариброд ще бъде възобновена най-малко парченце от една историческа правдивост , отнасяща се до българите в Западните български околности. Всичко това се случва откакто ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев срещна президента на Сърбия Александър Вучич с настояването на жителите на Димитровград техният град да си върне остарялото име Цариброд.

Веднага по-късно Българският антифашистки съюз (БАС) е изпратил писмо до президента на Сърбия Александър Вучич, в което го приканва да не удовлетворява молбата на ръководителя на българското Народно заседание Димитър Главчев.

За край на писмото от БАС афишират Георги Димитров за политика с „ максимален принос за дружбата и другарството сред нашите два народа “, което също е една от аргументите да се разгневят младите войводи.

В декларацията си Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация декларират остро и изрично, че за следващ път тази организация, която не е загадка и е под шапката на Българска социалистическа партия, потвърждава, че води открита битка против българщината.

Не, Георги Димитров не е български воин. Той съобщи българската идея, за която починаха милиони българи. Потъпка идеала за мощна и обединена България и го продаде за жълти стотинки на Коминтерна.

Този човек не заслужава град да носи неговото име нито в България, нито в днешна Сърбия , безапелационни са от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР