Организацията иска регистрация, да се учи македонски в училище, да

...
Организацията иска регистрация, да се учи македонски в училище, да
Коментари Харесай

ОМО „Илинден“ за пореден път получи отказ да бъде вписана като сдружение с нестопанска цел от Агенцията по вписванията


Организацията желае регистрация, да се учи македонски в учебно заведение, да се анулират решения на Конституционен съд, Народното събрание и държавното управление

Обединената македонска организация (ОМО) „ Илинден “ за следващ път получи отвод да бъде вписана като съдружие с нестопанска цел от Агенцията по вписванията. Това решение бе доказано и от Окръжния съд в Благоевград с извънредно съществени и многочислени претекстове, осведоми.

Самоопределящите се като македонци двайсетина души си слагат за цел признание на македонско национално малцинство в България, отбрана на правата на македонците, слагане рубрика „ Македонец “ при преброяванията на популацията, проучване на македонския език в българските учебни заведения и университети.

ОМО „ Илинден “ желаят още да се анулират държавни актове на държавното управление и Народното събрание, Решение на Конституционния съд от 29 февруари 2000 година, което изрично дефинира България като еднонационална страна и отхвърля съществуването на македонско малцинство и други.

„ Така подчертаните цели и средства за постигането им основават внушението за съществуване на лишен от права или с накърнени такива малцинствен македонски етнос на територията на Република България, противостоящ на останалата част от българските жители и репресиран от страната, заради което учредяването на съдружие с такива цели е ориентирано към делене на нацията и създаващо предпоставки за етническо опълчване, заради което опонира на Конституцията на Република България “, стимулира съдът отхвърли ОМО „ Илинден “ да бъде записана.

Внушението, че съществува етнос, който би трябвало да бъде приет и се нуждае от някаква особена отбрана е активност, ориентирана против единството на българската нация, добавя съдът.

„ Само на политическите партии са присъщи цели и дейности, които се отнасят до промени по отношение на унитарния темперамент на страната, териториалната целокупност и единството на нацията и те не могат да бъдат упражнявани от цивилен сдружения “, безапелационни са магистратите.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР