Организаторите на събития, отменени заради коронавируса, вероятно ще останат без

...
Организаторите на събития, отменени заради коронавируса, вероятно ще останат без
Коментари Харесай

Lloyd's of London предлага застраховка на хотелите, засегнати от анулации на резервациите

Организаторите на събития, анулирани поради ковид, евентуално ще останат без застрахователни компенсации, защото елементарните полици не включват случаи на епидемии. Хотелите, наранени от анулации, обаче, може да се оправят по-добре с помощта на нов тип застраховка, пусната от Лойдс ъв Лондон (Lloyd`s of London) едвам предходната година. Тя предлага отплата, когато приходите от налични стаи на хотелите, което е основен индикатор за промишлеността, спадне под несъмнено ниво заради фактори, които не биха могли да се плануват или управляват, осведоми „ Ройтерс “, представена от Българска телеграфна агенция.

Застрахователни специалисти показват, че такива полици дефинират застрахователното събитие като случай, при който действителните резултати се разминават с прогнозните заради непредвидими условия и вирусните огнища дават отговор на тези критерии.

„ Наблюдаваме спад на резултатите на редица пазари поради ковид “, изясни Томас Манюел, шеф в Smith Travel Research - STR, профилирана американска компания за разбор на търсенето и предлагането в доста браншове, която прави относителен разбор на над 68 000 регистрирани вериги, групи и обособени недвижими парцели.

По данни на Smith Travel Research - STR приходите в континентален Китай са паднали с 21,2 на 100 през януари по отношение на същия месец година по-рано и с 35,5 на 100 в Ухан, откъдето потегли разпространяването на новия ковид.

Хотелската верига Хайат (Hyatt Hotels), да вземем за пример, регистрира нарастване на анулациите и промени в резервациите на пътуващи в редица страни.

Друга хотелска верига - Мариот (Marriott), пък разгласи, че чака спад от близо 25 милиона $ на приходите си, а Ай Ейч Джи (InterContinental Hotels Group PLC - IHG) също записва анулации.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР