Организаторите на маратона Байк и Рън за Чепън се обявяват

...
Организаторите на маратона Байк и Рън за Чепън се обявяват
Коментари Харесай

Маратонът „Байк и Рън за Чепън“ се обявяват в подкрепа на лагер в Дуранкулак

Организаторите на маратона " Байк и Рън за Чепън " се афишират в поддръжка на Опръстенителния орнитологичен лагер в Дуранкулак. Това осведомят от Националният природонаучен музей при Българска академия на науките (НПМ-БАН).

В 11-тото издание на маратона " Байк и рън за Чепън " 5 лв. от всяка стартова такса ще бъдат дарени за орнитологичния лагер в Дуранкулак, провеждан годишно от 2019, взаимно от Националния природонаучен музей при Българска академия на науките, Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания-БАН, СДП " Балкани ", Фондация " Льо Балкан " и Патрик Бергкамп, опръстенител на птици от Холандия.

Организаторите на маратона означават, че за идеята ще бъде дарена и 50% от цената на продажбите на обичайната забрадка, с неповторим дизайн за всяко издание на “Байк и рън за Чепън ”, който тази година е реверанс пред пъстрото птиче царство. 

Маратонът се провежда от 2011 година, с упоритостта посредством деен спорт измежду природата да се даде късмет за развиване на една прилежаща на София Община - Драгоман. И също по този начин да се даде още една опция на всички, да открият напълно наоколо нещо ново, да се насладят на птичето благосъстояние на Драгоманското тресавище, на гледките от връх Петровски кръст, да следват своите пориви за спорт и завършения – планинско тичане, планинско колоездене или просто туризъм.

През 2020 година надпреварата е съумяло да генерира над 3200 лв., за възобновяване вредите от огромния пожар на 23 януари същата година в Драгоманското тресавище. Десетото издание, през 2021 година, се подкрепя акцията „ Да съхраним вековните дървета на България “ - събрани и дарени са над 4000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР