Организатор на експлозията на Кримския мост е шефът на военното

...
Организатор на експлозията на Кримския мост е шефът на военното
Коментари Харесай

ФСБ: Терористичната атака на Кримския мост е организирана от шефа на ГРУ на Украйна Буданов

Организатор на детонацията на Кримския мост е шефът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, съгласно Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия.

Установено е, че уредник на терористичната офанзива на Кримския мост е Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, неговият началник Кирил Буданов, чиновници и сътрудници. Взривното устройство е било замаскирано на рула със строително полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло 22 770 кг и при започване на август 2022 година е изпратено от пристанище Одеса до българския Русе по контракт № 08.02.2022 година сред ООО «Транслогистик УА» (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе)», – цитира РИА Новости текста на изказването на ФСБ.

Съгласно наличните данни в организирането на превозването на товара от България до пристанището на гр. Поти (Грузия), са взели участие жителите на Украйна Цюркало Михаил Владимирович, Ковач Денис Олегович, Соломко Роман Иванович, жителите на Грузия Иносаридзе Сандро, брокерът на име " Леван " и арменския жител Терчанян Артур.

На 29 септември - 3 октомври в Ереван, на терминала Transalliance, товарът беше завършен според разпоредбите на ЕАЕС. Пак там е осъществена замяна на документите на товара, след което към този момент излиза, че е изпратен от «ГУ АР ДЖИ ГРУП» (Армения, година Алаверди), а адресат е ООО «Лидер» (Москва).

На 4 октомври с регистриран в Грузия камион DAF товарът минава руско-грузинската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт Горен Ларс и на 6 октомври беше доставен и разтоварен в базата за търговия на едро в Армавир.

„ На 7 октомври със съдействието на Соломко, жителят на Украйна Злоб Владимир Василиевич, роден през 1987 година, и още петима открити жители на Русия, документите за товара още веднъж бяха изменени, като за адресант беше посочен LLC TEK-34 (Уляновск ), а получателят е несъществуваща компания в Крим.

Същия ден палетите бяха натоварени в камиона на съветския жител Махир Юсубов, роден през 1971 година, който същият ден отпътува с товара за Симферопол, а в 6.03 часа на 8 октомври е осъществена детонация по време на придвижване по Кримския мост.- се споделя в известието.

По данни на ФСБ, контролът върху придвижването на товара по целия маршрут и контактите с участниците е реализиран от чиновник на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата, представящ се като „ Иван Иванович “, който е употребявал за съгласуваност както виртуален неизвестен номер, закупен в интернет, по този начин и телефонен номер, регистриран на името на жителя на Украйна Андрейченко Сергей Владимирович, гражданин на град Кременчуг.

Към момента в границите на наказателното дело са арестувани петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения, взели участие в подготовката на закононарушението “, - се споделя в известието на ЦОС на ФСБ.

Днес стана известно, че съветските специфични служби са предотвратили терористична офанзива на транспортно-логистичния терминал в Брянск и са задържали различен жител на Украйна по отношение на това.

„ Прекратена е подготовката от украинските спецслужби на диверсионно-терористичен акт на един от транспортно-логистичните терминали в Брянск. В резултат на комплекс от оперативно-издирвателни ограничения е арестуван жител на Украйна, роден през 1967 година, който по задание на СБУ е дошъл от Киев пренос през Естония в един от граничните региони на Русия, където той е иззел от тайник, направен от украинските специфични служби, съставни елементи на взривни устройства. "  се споделя в изказване на ФСБ.

Очевидно е, че терористичната опасност от някогашната Украинска ССР ще нараства.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР