Oрганичните съединения в гроздето намаляват симптомите на депресияСпоред данни на

...
Oрганичните съединения в гроздето намаляват симптомите на депресияСпоред данни на
Коментари Харесай

Гроздето е мощен антидепресант

Oрганичните съединения в гроздето понижават признаците на меланхолия

Според данни на “Anxiety and Depression Association of America ” огромният депресивен епизод (клинична депресия) е измежду водещите болести, причиняващи краткотрайна неработоспособност измежду хората сред 15 и 44-годишна възраст.

Оказва, се че гроздето е един най-ефикасни антидепресанти, като в същото време е безопасен за здравето, защото класическите лекарства са свързани с редица странични резултати.

Резултатите от проучване на американски учени от болничното заведение “Маунт Синай ” сочат, че органични съединения, съдържащи се в гроздето, могат да имат лечебен резултат при признаци на меланхолия. Въпросните съединения (DHCA и Mal-gluc) могат да бъдат употребявани за основаване на лекарства за лекуване на депресивните разстройства.

Резултатите от изследването демонстрират, че естествените субстанции в гроздето могат да понижат признаците на депресията посредством повлияване върху новооткритите механизми на болестта.

Депресията се свързва с голям брой патологични процеси, в това число инфектиране на периферната имунната система, промени в биологичната конструкция и действие на лимфните възли и други тъкани, които защищават от болести и развиване на аномалии – включващи синапсите, които разрешават прекосяването на електрически или химични сигнали от един до различен неврон. По този метод се нарушава естествената връзка сред невроните и мозъчната интензивност.

Наличните антидепресанти все още значително се лимитират до контролиране на системите, отговарящи за серотонина, допамина, норадреналина и други свързани невротрансмитери и тези лекувания не се отнасят съответно до инфектиране и синаптични малформации. Сега експертите виждат капацитет в натуралните съставки на гроздето за лекуване на депресията.

Пълните резултати от научното проучване са оповестени в списание “Nature Communications ” .

Инфо: http://ladyzone.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР