Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) даде

...
Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) даде
Коментари Харесай

Сделката за $61 млрд между Broadcom и VMware получи предварително одобрение от регулаторите на Великобритания

Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) даде авансово утвърждение за договорката по придобиването на VMware от страна на Broadcom за 61 милиарда $. Според оповестеното изказване на CMA, след деликатен обзор е краткотрайно несъмнено, че договорката няма да докара до доста понижаване на конкуренцията в областта на доставките на основни компютърни сървърни артикули.

Broadcom, която разгласи договорката предходната година, създава необятна гама от електронни артикули, вариращи от смарт телефони на Apple до индустриално съоръжение и сървъри. VMware създава програмен продукт за виртуализация, който ви разрешава да организирате далечен достъп до системите. Продуктите на тези компании не се припокриват, само че постоянно се употребяват дружно. С тази договорка Broadcom се стреми да разшири бизнеса си, с цел да включи корпоративния програмен продукт в допълнение към хардуера, което изяснява интереса му към VMware.

CMA прегледа въпроса дали такова обединение ще навреди на съперниците при работата със софтуера на VMware и заключи, че сходен риск липсва и това няма да докара до вероятни загуби за бизнеса на Broadcom, се споделя в изказването.

„ Компютърните сървъри, които постоянно употребяват артикули на Broadcom и VMware, играят сериозна роля, позволявайки ни да работим от офиса или от вкъщи, да имаме достъп до телевизионни стратегии или да използваме банкови услуги. Условно заключихме, че тази договорка няма да навреди на конкуренцията “ — сподели Ричард Фийси, ръководител на самостоятелната комисия, която организира следствието.

Сега CMA ще се съветва по отношение на своите междинни констатации и ще излезе с дефинитивно решение на 12 септември тази година. „ Винаги сме вярвали, че препоръчаното от нас придобиване ще разреши на фирмите да ускорят нововъведенията и да усилят избора, до момента в който се оправят с най-предизвикателните софтуерни спънки в ерата на мултиоблачността. Очакваме транзакцията да завърши през фискалната 2023 година “ — сподели представител на Broadcom.

Преди окончателното решение на CMA, договорката на Broadcom с VMware остава във фокуса на пазарното внимание. Ако получи цялостно утвърждение, това може да бъде забележителна стъпка в развиването на двете компании. Въпреки това, както при всяка огромна търговия, значимо е деликатно да се наблюдават следствията. Въпросите за конкуренцията и въздействието на сливането на двете компании върху пазара остават отворени, макар утвърждението на CMA.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР