Орденът, получен от бившия ръководител на сръбската Служба за сигурност

...
Орденът, получен от бившия ръководител на сръбската Служба за сигурност
Коментари Харесай

Данас: Вулин е третият сърбин, награден от Москва, за 2 месеца

Орденът, получен от някогашния началник на сръбската Служба за сигурност и информация (БИА) Александър Вулин, е третият, който съветските управляващи връчват на сръбска високопоставена фигура през последните два месеца.


Вулин получи премия персонално от ръководителя на съветската Федерална организация за сигурност (ФСС) Александър Бортников.

Сръбският вестник " Данас " напомня, че членът на " Социалистическата партия на Сърбия " (СПС) Душан Баятович и водачът на " Сръбската национална партия " Ненад Попович (бивш министър без портфейл) също са били наградени от съветските управляващи.

Баятович е заместник-председател на Главния съвет на СПС и основен изпълнителен шеф на националния снабдител на природен газ " Сърбия газ ", който внася съветски газ. Твърди се, че Баятович и сдружението имат тесни връзки с политическата върхушка в Москва. Той получи премия за " принос към интернационалното съдействие ". Наградата му беше връчена от посланика на Русия в Белград Александър Бокан-Харченко.


За Попович, някогашен министър от кабинета, претрупан с нововъведенията и софтуерното развиване, се знае, че има връзки с съветската бизнес общественост като бизнесмен. Той получи премия за заслуги в региона на енергетиката, която беше връчена в Москва от съветския министър на енергетиката Николай Шулигинов. Попович е първият задграничен жител, получил тази премия.

В началото на ноември предходната година Александър Вулин подаде оставка от поста шеф на БИА, откакто Съединени американски щати го глобиха през юли поради пробутване на съветските ползи на Балканите, присъединяване в интернационална проведена престъпност, огромна корупция и наркотрафик. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР