Оранжев код за опасно топло време е в сила в

...
Оранжев код за опасно топло време е в сила в
Коментари Харесай

Оранжев код за горещини е в сила днес, дъждове носят прохлада в неделя

Оранжев код за рисково топло време е в действие в цялата страна през днешния ден, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Ще бъде горещо с оптимални температури сред 34 и 39 градуса по Целзий.

Високите температури могат да доведат до здравни проблеми при чувствителни и заболели хора, припомнят синоптиците. Те предлагат да се наблюдават настоящите прогнози за времето и хората да са в подготвеност да прекратят дейностите си навън.

Днес още веднъж ще е слънчево и горещо, по Черноморието с оптимални температури на въздуха 30-32 градуса, на морската вода - 25-28 градуса. Над планините ще е слънчево, само че в следобедните часове над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде към 28 градуса, на 2 000 метра – към 20 градуса.

В неделя се чака температурите сензитивно да се намалят, като оптималните за страната ще бъдат към 24 градуса. Ще бъде облачно с валежи от дъжд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР