Оранжев код за опасно горещо време е обявен в осем

...
Оранжев код за опасно горещо време е обявен в осем
Коментари Харесай

Опасно горещо в 8 области: живакът пак стига 40° на сянка |

Оранжев код за рисково горещо време е разгласен в осем области от страната. В останалата част от България, без област Видин, е в действие жълт код, предизвестява Националният институт по метеорология и хидрология.

Областите с оранжев код са: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол и Сливен. Там оптималната температура на сянка ще доближава 40°.

В оцветените в жълто области - всички без Видин - градусите ще доближат 37, единствено по Черноморието ще е малко по-хладно, до 35°.

Преди обяд ще е слънчево. След обяд, основно в планинските региони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, локално интензивни превалявания и ще прегърми. Ще продължи да духа до сдържан вятър от запад-северозапад и с него в северната половина от страната дневните температури ще се намалят, само че ще остане горещо. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са от 34° - 36° в северозападните региони от страната до 40° тук-там в Южна България.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали кратковременно. Локално са вероятни краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи - мощен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 29°, на 2000 метра - към 21°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Максималните температури на въздуха ще са сред 30° и 35°. Температурата на морската вода е 24 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 20 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 25 мин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР