Оранжев код за много области над страната е обявен за

...
Оранжев код за много области над страната е обявен за
Коментари Харесай

Оранжев код за жега: Горещо време и в петък

Оранжев код за доста области над страната е разгласен за петък. Времето ще остане горещо и през уикенда.

През нощта над страната ще бъде ясно и безшумно. Утре ще бъде слънчево и още веднъж горещо. След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места, основно планинските региони кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. И в третия ден от горещниците оптималните температури ще се задържат сред 36 и 41 градуса.

Атмосферното налягане едва ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за юли.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 31-33 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с развиване на купеста облачност, само че единствено на изолирани места кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра е към 32 градуса, на 2000 метра - към 24 градуса.

През почивните дни горещата вълна ще продължи. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 35 и 40 градуса, а по-ниски, до 30-34 градуса ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност в часовете към и след обяд, съвсем без превалявания. Главно в планините в събота са вероятни изолирани краткотрайни превалявания и гръмотевици. В множеството региони ще бъде безшумно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР