Оранжерийни производители и животновъди отново на протест пред сградата на

...
Оранжерийни производители и животновъди отново на протест пред сградата на
Коментари Харесай

„Не убивайте българския фермер”: отново протест пред Министерството на земеделието

Оранжерийни производители и животновъди още веднъж на митинг пред постройката на Министерството на земеделието в София.

Недоволството им идва от незадоволителното, съгласно тях, подкрепяне от страна на страната. Исканията на протестиращите остават същите като при митинга, провел се предходната седмица – възстановяване на финансовата обстановка в браншовете.

Те упорстват да се заложи в бюджета за 2024 година държавна помощ за компенсиране на последствията от войната в Украйна, както и за нужни средства по програмата „ De minimis ”.

Протестиращите бяха поканени на среща в министерството. Те влязоха във ведомството, с цел да пояснят, че не отхвърлят протегната ръка, само че желаят диалогът да се състои в Министерския съвет.

Според първичния си проект земеделците би трябвало да тръгнат на шествие към триъгълника на властта.

„ Не убивайте българския фермер ”, „ Не желаеме сирене със изсъхнало мляко, нито салами от надълбоко замразено месо ”, „ Не на опитите за делене на земеделците. Този път сме сами, само че другия път – ще сме със стадата и тоягите ”, „ Аз желая да съм фермер в България ”, „ не унищожавайте производството на плодове в България ”. С тези плакати земеделци се събраха на следващ митинг пред Министерството на земеделието.

Пред публицисти ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите в България инж. Димитър Зоров обобши настояванията на производителите:

Сред настояванията са и оповестяване на ставките за земеделие, които по думите му са унизителни. По думите му от през вчерашния ден земеделци упорстват да се добави и искане срещу продажбата на държавна земя.

Зоров се обърна и към земеделския министър Кирил Вътев, като го прикани да се освободи от „ въздушната имунизация ”, която се получава на министерските кресла, да се върне към предходните си тези и да не да разделя хората. По думите му не е правилно изказванието, че уредниците на митинга заплашват дребните и междинни фермери да вземат участие в недоволството.

Димитър Зоров изиска опрощение от страна на земеделския министър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР