Оръжието, с което Алек Болдуин произведе фаталния изстрел на снимачната

...
Оръжието, с което Алек Болдуин произведе фаталния изстрел на снимачната
Коментари Харесай

Оръжието, с което Алек Болдуин уби операторка, не е било напълно проверено, че е безопасно

Оръжието, с което Алек Болдуин създаде съдбовния изстрел на снимачната площадка на кино лентата " Rust " и умъртви операторка, не е било изцяло тествано, че е безвредно, преди да бъде обещано на артиста, съобщи Асошиейтед прес, като цитира проверяващите.

Нови детайлности за трагичния случай бяха разказани на конференция от шерифа на Санта Фе Адан Мендоса и районния прокурор Мери Кармак-Олтуиз.

Според шерифа на снимачната площадка е имало самоуверено отношение към сигурността преди стрелбата, лишила живота на Халина Хътчинс.

Хана Гутерес (24 г.), отговаряла за оръжията в продукцията, разказала пред проверяващите, че е проверила револверите, само че не е разкрила същински патрони.

Помощник-режисьорът Дейв Холс пък декларирал, че " е трябвало да ревизира всички " патрони в оръжието, преди да го даде на Болдуин, само че не е направил това.

Досега се твърдеше, че на артиста е бил връчен револвер, считан за безвреден. Оръжието му е обещано от Холс, който пък го взел от количка, употребена от Гутерес.

Засега не са предявени обвинявания на никой, само че проверяващите не изключват нито една опция. Според правни специалисти, представени от Ройтерс, Холс и Гутерес са хората, които могат да бъдат дадени на съд, в случай че се стигне до това.

Гутерес, чиято служба публично е оръжейник на снимачния екип, твърди, че патроните не са били обезопасени на снимачната площадка по време на обедната отмора преди подготовката на фрагментите със стрелбата на Болдуин.

Според документите тя е споделила пред проверяващите, че огнестрелните оръжия са съхранявани в сейф, спретнат в бял камион по време на почивката, както и че в никакъв случай не е имало същински муниции на снимачната площадка. По думите ѝ " единствено няколко души " са имали достъп до сейфа и са знаели комбинацията, с цел да го отворят.

Съдия е одобрил искане на проверяващите да претърсят камиона.

От снимачната площадка са конфискувани 600 предмета за доказателствен материал, измежду които три оръжия, 500 муниции, като се счита, че някои от тях са същински, облекла и аксесоари, изясни шериф Мендоса. Част от всички тях са изпратени за разбори в лаборатория на ФБР.

Мендоса акцентира, че Болдуин, Холс и Гутерес спомагат на следствието.

Преди седмица на снимачната площадка на уестъръна " Rust " в Ню Мексико артистът Алек Болдуин простреля съдбовно с реквизитен револвер операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоуел Соуза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР