Оптимистичният сценарий за цялостно завършване на магистрала “Струма” е 2018-2020

...
Оптимистичният сценарий за цялостно завършване на магистрала “Струма” е 2018-2020
Коментари Харесай

Магистрала Струма може да е готова до 2030 г., ако екомерки не изискат ново проектиране

Оптимистичният сюжет за изцяло довеждане докрай на автомагистрала “Струма” е 2018-2020 година и то единствено при изискване, че готвени нови екомерки по НАТУРА 2000 за зоните, които пресича плана, не постановат ново планиране. Това излиза наяве от отговор на министъра на превоза Георги Тодоров на въпрос на депутата от “Демократична България” Мартин Димитров.

" При изискване, че новите ограничения за запазване на зоните НАТУРА 2000 не постановат ново техническо планиране и нова оценка на въздействието на околната среда, е допустимо изцяло създаване на автомагистрала “Струма” по в този момент създадения вид да бъде приключено сред 2028-2030” година ", написа в отговора на министъра.

Какви екомерки се извършват?

Там се прецизира, че сега Министерство на околната среда и водите създава нови ограничения за опозване на зоните от НАТУРА 2000, наранени от плана в региона на Кресна.

За сектора до началото на обхода на Кресна(в посока София) Агенция “Пътна инфраструктура” към този момент извършва смекчаващи ограничения за опазване на биоразнообразието, прибавя министърът. Те включват модифициране на съществуващите водостоци, за обезпечаване на безконтролен достъп и прекосяване на дребни животни, монтиране на двустранно ситуирана мрежа в банкета на пътя, непозволяваща излизането на животни на пътното платно, монтиране на плетени мрежи за птици с височина 4 метра върху тротоарите на огромните уреди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР