Оптимистични са прогнозите на лекарите от Пирогов за състоянието на

...
Оптимистични са прогнозите на лекарите от Пирогов за състоянието на
Коментари Харесай

След появата на Сашко: В какво се усъмниха експерти

Оптимистични са прогнозите на лекарите от " Пирогов " за положението на 12-годишния Александър от Перник. Детето се усеща добре. Баща му е неразделно до него. 

" Направи се оценка на здравословното му положение и детето е в положително общо положение. Няма някакви пострадвания или повреди, които да имат директна заплаха за живота на  момчето или неговото здраве. Възстановява се съответно. Така че считаме, че всичко ще продължи и ще мине както би трябвало. Привеждаме го през днешния ден от реанимация в естествена стая. Ще го следим още малко и ще го изпишем ", съобщи пред " България Он Еър " изпълнителният шеф на " Пирогов " доктор Валентин Димитров. 
-->
С Александър работят и психолози. И въпреки детето към този момент да е при фамилията си, следствието за изясняване на обстоятелствата към изгубването му продължава. Работи се по всички версии. 

Според психиатъра доктор Веселин Герев тъкмо характерното положението на детето му е помогнало да оцелее. 

" Много особено за аутистите са по този начин наречените дромоманни прояви. Дромомания е термин, който значи " пипвам пътя ". За тях е особено, че импулсивно могат да тръгнат нанякъде без цел и посока. Александър десетки пъти е излизал и се е прибирал. Това е присъща демонстрация ", уточни психиатърът доктор Веселин Герев.  

Чудото на оцеляването на Александър се крие в него самия, счита експертът. 

" Това е един абсурд, тъй като детето е прочувствено, изпитва боязън не от това, че е единствено в гората, а от това, че би трябвало да контактува с непознати хора. Възможно е даже доброволците, които са го търсили, и полицията, да са се разминавали с него и то да се е криело от тях. Ситуацията най-вероятно е такава. Доброволците са му оставяли вода и храна и то на процедура е консумирало ", добави доктор Герев. 

Според специалисти намирането на детето ден след оповестената от бащата парична премия е необичайно съвпадане. 

" Аз съм работил по отвличания и кардинално не е добре да обещаваш пари ", сподели някогашният шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов. 

Предполага, че дейностите на бащата са съгласувани с проверяващите органи. И не изключва в основата на изгубването да е фамилна драма. 

" Ако погледнете на картата, там, където е открито е един цех, заобиколен от ниви. При състояние, че го търсят хиляди ми е малко необичайно ", добави той.  Разследването по случая продължава. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР