Оптимист съм, че въпреки всичко, този бюджет ще мине.Такава прогноза

...
Оптимист съм, че въпреки всичко, този бюджет ще мине.Такава прогноза
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Ако бюджетът не се приеме, ще бъде катастрофа! Не ни трябват избори

Оптимист съм, че все пак, този бюджет ще мине.

Такава прогноза направи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея, в случай че актуализацията на държавния бюджет не се одобри, това ще е злополука най-много за пенсионерите и обществено уязвимите групи.

„ Мисля, че ще има много нови оферти от разнообразни парламентарни групи. Ако тази полемика се употребява с предизборни цели, ще е неточност. Последното нещо, което би трябвало да прави България сега, е избори. Оперативните стратегии са до средата. Две години и повече застой. В условия на рецесия и война още веднъж ще изпаднем на последните места във всички европейски ранглисти. Увеличава се безработицата. Отново се разтваря ножицата на бедността. Надявам се на следващия ден държавното управление и министрите да получат и защитят доверието “, добави Йотова.

Очакванията на вицепрезидента са на следващия ден да се организира доста сериозна и съдържателна полемика. „ Дебатът ще е по това какво ще чака България в идващите месеци, за нашата икономическа и финансова непоклатимост. Много се надявам, че няма да станем очевидци на замяна на квалификации, обидни думи и фрази. Надявам се на следващия ден българският парламент да бъде на висота. Най-важното е актуализацията на бюджета, с цел да знаем до каква степен и по какъв начин ще бъде обезпечена финансовата непоклатимост на страната, както и приемането на по този начин нужните закони по отношение на Плана за възобновяване “, уточни тя.

„ Чакам всеки миг да се събере Комисията по външна политика, с цел да създаде своята позиция във връзка със Съвета, който стартира след броени дни в Брюксел, във връзка с това с каква позиция ще отиде българският министър-председател там. Познавам единствено двата документа. Не познавам така наречен Съвместен двустранен протокол и не мога да го разясня. Той е най-важното нещо в тези документи, с изключение на преговорната рамка и френското предложение – анекса “, разяснява още Илияна Йотова.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР