Определяната като мецосопрано номер едно в света Веселина Кацарова ще

...
Определяната като мецосопрано номер едно в света Веселина Кацарова ще
Коментари Харесай

Определяната като "мецосопрано №1 в света" Вселина Кацарова ще пее във Варна утре

Определяната като мецосопрано номер едно в света Веселина Кацарова ще пее на следващия ден пред публиката във Варна. Тя ще се качи на сцената дружно с френския баритон Сирил Ровери, с който ще изпълнят едни от от най-прочутите оперни арии и дуети. Диригентът на концерта също идва от Франция – това е маестро Филип Брид,ректор на Консерваторията в Марсилия. Той ще работи с оркестъра на Варненската Опера.

Кацарова е приета от музикалната рецензия поради изключителните си достижения на

мецосопраното с най-голямата дискография в света.

Тя е въодушевяващ образец и със своето харизматично театрално наличие. Кацарова наложи на концертната сцена стилната си модерна визия. Със своето младо пламенно лъчение Веселина Кацарова прекатурва визиите за огромна оперна прима, постоянно свързвани по остаряла традиция с показна помпозност.

" От 1989 година когато напуснах България съм пяла тук единствено 10 пъти, сподели Кацарова. Тук получих отлично музикално обучение и постоянна подготовка, които по-нататък в кариерата ми потвърдиха немската сентенция че " нищо не идва от нищо ".

Кацарова отпътува за Цюрих, където живее и работи и сега, на 24 години.

" Това беше огромен прочувствен потрес,

нямах никаква визия къде отивам, само че имах шанса да получа помощта на Херберт декор Караян, сподели още тя. Помогна ми и това, че съм извънредно дисциплинирана и мощна като темперамент, само че обичам земните хора. Примадонщината ми е непозната! Когато пея пред аудитория влизам в света на фантазията, само че след края на концертите си съм просто Веселина. Ако човек не умее да го прави неуспехът му е сигурен ".

Веселина Кацарова, хабанера от операта " Кармен "

Днес Кацарова е един от най-търсените и записвани гласове на международната оперна сцена. Има издадени над 90 компакт диска за най-престижните звукозаписни компании. Удивително

многообразният й репертоар обгръща над 65 основни функции

и се простира от Монтеверди, Хендел и Моцарт през Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер.

Певицата е приета е за една от най-хубавите изпълнителки на Моцарт и Росини в света. Работи с най-известните диригенти като Колин Дейвис, Рикардо Мути, Зубин Мета и Даниел Баренбойм, партнира си с имена от актуалната оперна сцена измежду които Пласидо Доминго, Анна Нетребко, Самюел Рейми, Йонас Кауфман и други

Кацарова е притежател на

най-високите почетни трофеи за оперен реализатор в Германия и Австрия,

давани за извънреден принос към културата - " Кamerzingerin " на Виенската и на Баварската опера. Определяна е като " Мецосопрано №1 " в света

Партньор на Кацарова за концерта й във Варна ще бъде и баритона Сирил Ровери. Неговата оперна кариера също има любопитно начало. " Аз бях професионален състезател – състезавах се в бягането на 100 и 400 метра, занимавах се интензивно с фитнес и продължавм да подкрепям блог на тази тема, сподели той. Сега не различавам сред спорта и оперното пеене тъй като то също е обвързвано с физическо напрежение и издръжливост. Публиката желае да вижда в избрани функции подобаващите хора ".

Концертът на Веселина Кацарова е на следващия ден в 19.30 в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Цените на билетите за него са от 20 до 40 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР