Определено извънредното положение през пролетта и лятото бе истинско изпитание

...
Определено извънредното положение през пролетта и лятото бе истинско изпитание
Коментари Харесай

Калин Каменов: Община Враца отпусна субсидия за белодробната болница

Определено изключителното състояние напролет и лятото бе същинско тестване както за врачани, по този начин и за бюджета на общината. Ние се опитваме да подкрепим нашите лечебни заведения, като отпуснахме дотация за белодробната ни болница.
Това съобщи в предаването кметът на Враца Калин Каминов. Той разяснява ограниченията против и компликациите пред общинското опазване на здравето в условия на световна пандемия. " Много от плановете и събитията, които ние бяхме планували, в действителност бяха анулирани. За наслада, лятото успяхме да компенсираме изоставането ", уточни Калин Каменов. Той изясни обаче, че втората вълна на вируса се е оказала още по-притеснителна.
" За страдание, Враца не е надалеч от действителната стихия на пандемията. Най-голямото предизвикателство е в този момент здравната система да издържи ", сподели градоначалникът. Той напомни, че напролет общината е подготвила ограничения в поддръжка на локалния бизнес, които са свързани с намаляването или освобождението от такси на наематели на общински обекти.
" При нас кревати има, само че те са единствено една част от решаването на казуса. Основният проблем пред опазването на здравето е обвързван с човешкия капитал. Ние се опитваме да подкрепим нашите лечебни заведения, като отпуснахме дотация за белодробната ни болница ", заяви кметът на община Враца. Той посочи, че спомагателните средства, ще са свързани със закупуването на още О2 и да бъдат заплатени немалкото количества проби, които се вършат.
Той прикани жителите да съблюдават противоепидемичните ограничения, които са въведени със заповед на здравния министър, и удостовери, че макар обстановката, локалната власт се е постарала да обезпечи празнично въодушевление за идните Коледа и Нова година.
Какво планува бюджетът на община Враца за 2021 година - целия диалог с Калин Каменов гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР